Дубина категорично спростовує інформацію про створення газотранспортного консорціуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубина категорично спростовує інформацію про створення газотранспортного консорціуму

Енергетика
165
Голова НАК "Нафтогаз" Олег Дубина категорично спростував інформацію про те, що "Газпром" запропонував Україні повернутися до ідеї передачі української газотранспортної системи в управління міжнародному газотранспортному консорціуму.
Про це він заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", коментуючи свою зустріч з главою "Газпрому" Олексієм Міллером і головою правління Deutsche Bank AG Йозефом Акерманном, що відбулася в четвер, 11 вересня, у Франкфурт-на-Майні.
"Ні про який консорціум мова на переговорах не йшла. Під час зустрічі обговорювалося надання Deutsche Bank "Нафтогазу" кредиту для фінансування виробничих програм наший компанії", - заявив Дубина.
Він відзначив, що протокол про кредит був підписаний ще в 2005 р., проте з об'ємів 2 млрд євро отримано було лише два транші по 300 млн і лінія була заморожена. "Зараз ми знаходимося на фінальному етапі опрацьовування відновлення кредиту", - підкреслив Дубина.
Також він повідомив, що присутність на зустрічі глави "Газпрому" Міллера була викликана необхідністю підтвердження наміру "Газпрому" прокачати в 2009 р. через Україну до Європи не менше 120 млрд кубометрів газу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас