Болгарські інвестори обирають нерухомість, а не ПІФи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарські інвестори обирають нерухомість, а не ПІФи

Нерухомість
127
Вкладення коштів у нерухомість Болгарії приносить інвесторам набагато більший прибуток, ніж розміщення капіталу в місцевих акціях і зобов'язаннях. Така думка організації Industry Watch, що вивчила стан ринку нерухомості країни в третьому кварталі поточного року.
Як доказ свого твердження організація наводить наступну статистику. Так, усього за один рік ціни на житло в Болгарії виросли на 32%. Інвестиції в акції або ПІФи за той же період продемонстрували негативну рентабельність.
Крім того, обсяг виданих у країні іпотечних кредитів у цей час досяг 7 млрд левів. За прогнозами Industry Watch, протягом наступних декількох років темпи збільшення іпотечного кредитування будуть рости на 20-25% за рік.
За попередніми даними організації, приплив закордонних інвестицій у нерухомість Болгарії скорочується, однак ці втрати для ринку можуть нівелювати іммігранти. За останній рік вихідці з Болгарії, що живуть за кордоном, перевели своїм родичам 2,7 млрд левів. Це більше, ніж за той же період часу вклали в нерухомість країни іноземці, стверджує агентство новин Novinite.
Однак експерти Industry Watch попереджають, що зміна переваг іммігрантів може вплинути на зовнішній попит на житло в країні і чинити тиск на вартість нерухомості.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас