Чавес погрожує припиненням постачання нафти у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес погрожує припиненням постачання нафти у США

Енергетика
235
Президент Венесуели Уго Чавес погрожує США припиненням постачання нафти, якщо головний покупець венесуельського чорного золота вирішить скинути голову Венесуели, повідомляє агентство Thomson Finacial.
"Я змушу нести відповідальність ту країну, що спробує розв'язати агресію проти Венесуели і нам допоможе нафта. Не буде нафти для Сполучених Штатів", - заявив Чавес під час виступу в місті Puerto Cabello.
За даними міністерства енергетики США, Венесуела займає 5 місце серед постачальників сирої нафти в Сполучені Штати, із середнім обсягом щоденних продажів 1,1 млн. барелів.
Крім того, Чавес дав 72 години американському послу в Каракасі Патріку Дадді (Patrick Duddy) на те, щоб залишити країну. На такий крок він пішов на знак солідарності зі своїм колегою з Болівії, що оголосив персоною нон-ґрата американського посла в цій країні Філіпа Голдберга, якого звинуватили в підтримці болівійських антиурядових сил.
Чавес відкликав посла Венесуели в США Бернардо Альвареса - аж до того моменту, коли у Вашингтоні "буде новий уряд". При цьому, незважаючи на відкликання послів, ні Венесуела, ні Болівія поки не розривають дипломатичних відносин зі США.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас