400 пунктів - не дно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

400 пунктів - не дно

Фондовий ринок
302
У четвер торги на ПФТС припинялися двічі. Однак навіть це не врятувало ринок від 6% падіння - за підсумками дня індекс ПФТС зупинився на позначці 429,61 індексних пункту.
За словами фінансового аналітика компанії "Арт-Капітал" Дарина Терещук, із самого ранку серед інвесторів переважали песимістичні настрої, викликані публікацією звітів Lehman Brothers Holdings Inc. в середу, що зафіксувало більш значні збитки, ніж очікували аналітики. Крім того, у четвер вийшли дані про дефіцит балансу зовнішньої торгівлі США, що за результатами липня виріс до $62,2 млрд. - максимальні рівні за 16 місяців. "Остаточно вбили будь-які надії на зростання дані Міністерства праці США про число звернень за допомогою з безробіття, які були переглянуті вбік погіршення", - відзначила Терещук.
Як пояснив аналітик КУА Tiger Asset Management Антон Павловський, в ситуації повної відсутності попиту погоду на фондовим ринку роблять самі торговці, які мають нічим не обмежену можливість продавати акції "у коротку", не позичаючи їх (naked short selling). "Такі умови можна назвати раєм для спекулянта, що добре відображено в динаміці індексу ПФТС: падіння на 5,99% за четвер і на 19,5% за вересень, - говорить він. - Падає все, падає сильно. Якщо якийсь папір не провалився, це значить, що він просто не торгувався".
На думку експертів, при наявності негатива з-за кордону індекс з легкістю пройде 400 пунктів, тому що фундаментальні фактори останнім часом не мають ніякого значення; при позитивному тлі повинен бути відскок хоча б до 500 пунктів. "Сьогодні виходять дані з роздрібних продажів у США, але я б не сильно на них сподівався. Навіть у випадку виходу сприятливої статистики покупки на нашому ринку почнуться не раніше, ніж після двох-трьох днів позитивного закриття індексів США", - стверджує Антон Павловський.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас