Індекси США виросли в четвер слідом за акціями банків, транспортних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США виросли в четвер слідом за акціями банків, транспортних компаній

Фондовий ринок
57
Американські фондові індекси зросли в четвер, S&P 500 піднявся на 1,38%, повідомило агентство Bloomberg. Папери транспортних компаній подорожчали на тлі зниження вартості нафти, акції банків - на очікуваннях покупки Lehman Brothers.
Ціна нафти впала за підсумками торгів на $1,68 (1,6%) - до $100,9 за барель. Протягом дня котирування жовтневих ф'ючерсів на нафту опускалися до $100,1 - мінімального рівня з квітня.
Індекс S&P 500 Transportation виріс на 4,4%, акції всіх десяти компаній, що входять до його розрахунку, подорожчали.
Вартість паперів CSX, третьої за величиною залізничної компанії США, піднялася на 11%, що стало максимальним підвищенням ціни за вісім років, - до $60,7. Компанія підвищила прогноз прибутку на 2008 рік, заявивши, що збільшила ціни на свої послуги, щоб компенсувати збільшення витрат на паливо.
Котирування акцій нафтопереробних компаній США зросли на тлі підйому ціни бензину.
Папери Valero Energy подорожчали на $2,13 - до $33,03, Tesoro Corp. - на $1,53, до $17,98, Sunoco - на $5,25, до $47,66.
Вартість акцій Lehman Brothers опустилася до закриття ринку на $3,03 (42%) - до $4,22. Раніше в ході торговельної сесії падіння котирувань досягало 48% на тлі негативних прогнозів для паперів аналітиків Citigroup, Lehman Brothers й Merrill Lynch.
Експерти Citigroup знизили рекомендації для паперів банку до "тримати" з "купувати", відзначивши можливість зниження рейтингу Lehman і проблеми з капіталом.
Аналітик Merrill Lynch Гай Московські скоротив рекомендацію для акцій Lehman до "немає оцінки" з "нейтрально".
Goldman Sachs знизив прогнозну ціну паперів інвестбанка на дві третини - до $7, відзначивши "значну невизначеність" стосовно заходів менеджменту Lehman з підтримки балансу.
"Дії Lehman Brothers із залучення капіталу не відповідали тому, що було необхідно для зменшення "ведмежого" настрою інвесторів відносно акцій інвестбанку", - говориться в повідомленні експертів Goldman Sachs.
Чутки про можливу покупку четвертого за величиною інвестбанку США, що з'явилися в другій половині торгів, призвели до невеликого підйому вартості паперів.
За даними газети The Wall Street Journal, серед потенційних покупців Lehman Brothers, які вже вивчають його фінансову звітність, - Bank of America Corp.
Акції Washington Mutual подрожали до закриття ринку на 51 цент (22%) - до $2,83. Раніше в ході торгів падіння ціни паперів досягало 25%.
"Ринок хоче, щоб фінансова криза, нарешті, завершилася, - відзначає директор дослідницького підрозділу Penn Capital Management Ерік Грін. - Чим ближче ми підходимо до рішення основних проблем ринку, тим ближче ми до його відновлення".
Підтримку американському фондовому ринку в четвер зробили також зрослі очікування, пов'язані з можливим зниженням базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС). Відповідно до котирувань ф'ючерсів на рівень ставки, імовірність її підвищення в жовтні на чверть процентного пункту оцінюється інвесторами в 20%. Днем раніше цей показник становив лише 7%.
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку в четвер на 164,79 пункту (1,46%) - до 11433,71.
Standard & Poor's 500 піднявся на 17,01 пункту (1,38%), склавши 1249,05.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 29,52 пункту (1,32%) - до 2258,22.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас