Кабмін доручив Мінпаливенерго оптимізувати організаційну структуру "Нафтогазу України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін доручив Мінпаливенерго оптимізувати організаційну структуру "Нафтогазу України"

Енергетика
245
Кабінет Міністрів доручив Міністерству палива та енергетики оптимізувати організаційну структуру Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".
Про це говориться в постанові Кабміну № 794 від 27 серпня.
Мінпаливенерго разом із самою компанією повинні до 1 жовтня вжити заходів для оптимізації та спрощення організаційної структури НАК, у тому числі за рахунок поділу виробничих та інших підрозділів дочірніх компаній "Укртрансгаз" та "Укргазвидобування", а також відкритих акціонерних товариств "Чорноморнафтогаз" та "Укртранснафта" (по 100% акцій належать "Нафтогазу України").
Крім того, уряд дозволив "Укртрансгазу", "Укргазвидобування", "Чорноморнафтогазу" та "Укртранснафті" здійснювати в 2008 році витрати, пов'язані з реалізацією інвестиційних проектів, після узгодження з Мінпаливенерго і Міністерством фінансів.
Цією постановою також затверджуються фінансові плани зазначених 4-х компаній на 2008 рік.
Як повідомляло агентство, "Чорноморнафтогаз" займається розвідкою і видобутком нафти та газу на українському шельфі Чорного та Азовського морів.
"Укртранснафта" є оператором нафтотранспортної системи України, "Укртрансгаз" - газотранспортної системи.
"Укргазвидобування" - найбільша в Україні газодобувна компанія.
"Нафтогаз України" є монополістом з транспортування газу по транзитних газопроводах, монополістом з транспортування нафти по нафтопроводах, а також найбільшим добувачем і продавцем газу і найбільшим добувачем нафти в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас