Будинки майбутнього зможуть "дихати" фасадами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будинки майбутнього зможуть "дихати" фасадами

Нерухомість
483
Голландські дизайнери з компанії Phillips розробили проект екологічно чистого хмарочоса, що здатний дихати "біошкірою".
Будинки, побудувати які планується в рамках проекту "Екологічно раціональне житло - 2020" , унікальні своїм спеціальним матеріалом, що нагадує біошкіру або мембрану клітки. Стіни будинку покриті отворами, які при сонячній погоді, немов бутони, розкриваються, і через них у приміщення надходить сонячне світло і повітря, а при похмурій погоді - "бутони" закриваються.
Крім цього, в отвори убудовані сонячні батареї, які накопичують енергію сонця. Завдяки їй забезпечується електроживлення будинку. Повітря, що потрапляє в стільники на тілі хмарочоса, також повинно виробляти енергію завдяки мініатюрним турбінам. Джерелом водопостачання диво-будинку слугує дощова вода, що потрапляє в мембрани, а потім проходить через фільтри очищення. У стіни будинку передбачається вмонтувати невеликі реактори, які будуть виробляти біогаз із органічних відходів.
Вікон на фасадах будинку нема, однак при бажанні одним натисканням кнопки вікно будь-якої форми можна сконструювати самостійно, оскільки стінні блоки покриті прозорими світлопоглинаючим шаром, керованим електронікою.
На думку авторів проекту, у випадку його реалізації будинок-мрія зможе значно поліпшити ситуацію з навколишнім середовищем в мегаполісах.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас