Фондові індекси Азії впали в четвер до мінімуму з грудня 2005 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси Азії впали в четвер до мінімуму з грудня 2005 року

Фондовий ринок
85
Котирування акцій азіатських компаній падають у четвер, в результаті чого зведений індекс знизився до мінімального значення з грудня 2005 року, повідомляє агентство Bloomberg.
Падіння курсів банківських паперів пов'язане з побоюваннями зростання втрат на кредитному ринку, в той час як уповільнення темпів економічного зростання негативно позначається на компаніях, що залежать від продажів в Європі.
"Читаючи сьогоднішні новини, ми бачимо, що всі підтверджують глобальний спад", - заявив головний інвестиційний директор малайзійського CMS Asset Management Sdn Скотт Лім.
Зведений індекс MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках азіатсько-тихоокеанського регіону, падає вже другий день поспіль і з моменту відкриття торгів у четвер опустився на 1,8% - до 115,64 пункту. За вересень зниження показника склало вже 7,5%. При цьому основний удар довівся на фінансовий сектор.
Котирування цінних паперів Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., найбільшого японського банку за обсягом ринкової капіталізації, і одного з провідних банків Австралії Australia & New Zealand Banking Group Ltd. знизилися більш ніж на 3%, після того як в середу Lehman Brothers Holdings Inc. опублікувала звіти про більш значні втрати, ніж очікували аналітики. За підсумками третього фінансового кварталу, що завершився 31 серпня, збиток Lehman склав $3,9 млрд в порівнянні з $2,2 млрд, що прогнозувалися.
Папери Mizuho Financial Group Inc., другого банку Японії за величиною активів, втратили в ціні 2,8%. Котирування цінних паперів Kookmin Bank, найбільшого банку Південної Кореї, впали на 3,2%.
"Міжнародні фінансові компанії та інвестиційні банки не можуть розраховувати на сек’юрітизацію, яка забезпечувала їх прибутковість останні кілька років, - вважає головний управляючий японської страхової компанії Fukoku Mutual Life Insurance Co. Юукі Сакурай, - інвестори не бажають більше купувати сек’юрітизовані папери".
Очікування подальшої стагнації економіки в цьому кварталі в 15 країнах єврозони після зниження темпів зростання в останні три місяці вперше із введення єдиної європейської валюти в 1999 році негативно позначається на котируваннях цінних паперів азіатських компаній, орієнтованих насамперед на європейський ринок.
Так, акції Mazda Motor Corp., більше половини операційного прибутку якої доводиться на Європу, втратили в четвер 6,8% після похмурих прогнозів Єврокомісії про перспективи розвитку економіки в єврозоні. Курс паперів Nintendo Co, 37% продажів якої торік довелося на Європу, з початку торгів впали на 2,2%.
Акції Sumitomo Heavy Industries Ltd., локомотива важкої промисловості Японії, подешевшали з початку торгів на 3,2% у зв'язку з падінням обсягу замовлень у цій галузі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас