Бойко: Створення інвестиційного фонду "Україна-ЄС" може зблизити нас з Європою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Створення інвестиційного фонду "Україна-ЄС" може зблизити нас з Європою

Енергетика
147
Створити інвестиційний фонд "Україна-ЄС" для фінансової участі в проектах поряд із приватними інвесторами з України і ЄС запропонував народний депутат України, голова Федерації роботодавців України Юрій Бойко під час доповіді на круглому столі "Енергетична безпека і роль України в енергетичній політиці ЄС" у Брюсселі.
На його думку, даний крок дозволить Україні, як країні із широкими можливостями експорту електроенергії в ЄС наростити існуючий потенціал і прискорить процес інтеграції України в UCTE, у свою чергу участь Єврокомісії на інституційному рівні надасть інвесторам країн ЄС необхідні гарантії захисту їхніх інвестицій і значно зблизить учасників як партнерів.
"Тому будівництво сильної і надійної енергетичної економіки, що залучає поставки зі Сходу і переправляє їх споживачам Заходу - це основа стратегічного порядку денного для нашої країни і для наших відносин з європейськими партнерами" - вважає Бойко.
Основними точками прискорення процесу інтеграції енергосистем Бойко назвав збільшення потужності Бурштинського острова, реконструкцію міждержавної лінії електропередач "Південноукраїнська АЕС - МолдГРЕС - Ісакча", а так само створення вставки постійного струму на угорсько-словацькому напрямку.
Так само значну роль в енергобезпеці регіону відіграють тристоронні відносини в рамках "ЄС-Україна-Росія".
"Мені важко уявити енергетичну безпеку майбутнього без зміцнення партнерства в цьому форматі. Росії потрібна передбачуваність від України, тією самою мірою, у якій Україні і Європі потрібна передбачуваність із боку Росії. Ми визнаємо цю взаємозалежність і маємо намір використовувати її для обопільного блага", - вважає депутат.
На думку Бойка, саме активна європейська політика допомогла б всім сторонам, а конкретні кроки в "тристоронньому газотранспортному консорціумі допомогли б досягти позитивних результатів".
У завершенні він висловив упевненість, що максимальне використання енергетичного потенціалу України дозволить вивести співробітництво з ЄС на новий, більш високий рівень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас