Європа готова почати інтеграцію енергетичної системи України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа готова почати інтеграцію енергетичної системи України

Енергетика
278
Україна і Європейський Союз мають намір почати переговори про вступ України в Договір про Енергетичну співдружність. Про це говориться в підсумковій декларації співробітництва за результатами саміту "Україна-ЄС".
Сторони відзначили прогрес в інтеграції України в енергетичну систему ЄС, зокрема щодо очікуваного початку переговорів про вступ України в Договір про Енергетичну співдружність.
Також сторони відзначили прогрес у підготовчих дослідженнях синхронізації об'єднаної електричної системи України з відповідною системою ЄС для координації передачі електроенергії.
Крім того, Україна і ЄС відзначили значний прогрес, що був досягнутий в імплементації пріоритетів Меморандуму про взаєморозуміння щодо співробітництва в сфері енергетики між Україною і ЄС від 1 грудня 2005 року.
Сторони домовилися продовжувати співробітництво з метою поглиблення реформи українського енергетичного сектора і забезпечення безпечної, надійної та прозорої системи транзиту енергоносіїв по території України.
Договір про Енергетичну співдружність був підписаний 25 жовтня 2005 року в Афінах під егідою Європейської комісії.
Мета Договору - створення найбільшого у світі об'єднаного ринку газу та електроенергії в північно-східному Середземномор'ї на основі впровадження директив ЄС у сфері газу, електроенергії і навколишнього середовища, включаючи питання Кіотського протоколу та енергоефективності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас