ПФТС оновив мінімум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС оновив мінімум

Фондовий ринок
265
У вівторок український фондовий ринок відкрився різким падінням, корелюючи з російським фондовим ринком, у той час як європейські фондові ринки торгувалися в плюсі. За результатами торгів індекс ПФТС знизився на 3,95% - до позначки 479,16 індексних пункту, обновивши мінімум цього року.
"У зв'язку з падінням Росії українські торговці продовжували грати на зниження, тоді як на європейських та американських ринках спостерігалося зростання, що змінилося падінням після відкриття торгів у США в 16.30,- розповідає управляючий інвестиціями КУА Tiger Asset Management Юрій Ушков. - Росія впала вчора майже на 10% по індексу ММВБ".
Найбільше активно торгувалися акції металургійного та банківського секторів, за якими була укладена максимальна кількість угод. "Лідером за обсягом торгів стали акції Дніпропетровського лакофарбового заводу (13 440,60 тис. грн.), за яким була проведена одна технічна угода, що склала практично половину внутріденного обсягу", - відзначає старший брокер торговельного відділу компанії "Юпрас Капітал" Олексій Рєпін.
В той же час найбільше зниження показали акції Дніпропетровського трубного заводу (- 41,18%) та "Українського графіту" (- 42,58%), а зросли в ціні папери Стаханівського вагонобудівного заводу - на 9,55% і Дніпропетровського лакофарбового заводу - на 1,32%.
Серед блакитних фішок у вівторок знизилися папери "Донбансенерго" - на 14,87%, Єнакіївського метзаводу - на 12%, "Київенерго" - на 7,14% .
Експерти також відзначають вплив повідомлення S&P, розповсюдженого у вівторок, на котирування банків. У повідомленні сказано, що українська банківська система все-таки піддана ризикам, незважаючи на непогані результати, тому банки просіли трохи більше, ніж очікувалося - Укрсоцбанк втратив 5,64%, а "Райффайзен Банк Аваль" - 2,32%.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас