Сечин: Росія повинна вийти на стратегічне партнерство з ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сечин: Росія повинна вийти на стратегічне партнерство з ОПЕК

Енергетика
124
Заступник голови уряду РФ Ігор Сечин вважає, що Росія повинна вийти на стратегічне партнерство з Організацією країн - експортерів нафти.
"ОПЕК - один із ключових партнерів Росії на світовому нафтовому ринку. Для нас дуже важливо налагодити механізми регулярного енергодіалогу, насамперед з метою забезпечення глобальної енергобезпеки" - сказав Сечин журналістам перед початком чергової 149-ї сесії конференції ОПЕК, на якій він очолює російську делегацію, що присутня на форумі як спостерігач.
За його словами, Росія хоче створити з ОПЕК "механізм постійної координації, обміну інформацією, аналізу та прогнозування ринку. Такі прогнози дуже важливі для розвитку російських компаній".
Сечин називає взаємодію з Організацією країн-експортерів нафти одним із пріоритетів Росії.
"Широка взаємодія з ОПЕК входить до числа пріоритетів Росії. Наше партнерство відкриває сприятливу можливість для забезпечення збалансованої і конструктивної позиції країн-виробників енергоресурсів на світовій арені", - заявив він, виступаючи на сесії.
За словами віце-прем'єра, взаємодія Росії та ОПЕК не повинна обмежуватися тільки питаннями вироблення справедливих ринкових правил ціноутворення.
"Потенціал у нас - набагато більш серйозний. Перспективними напрямками співробітництва можуть стати реалізація великих спільних проектів наших нафтогазових компаній, взаємні інвестиції, обмін сучасними технологіями, питання екології", - сказав Сечин.
Саме тому, додав він, "ми виходимо з ініціативою щодо організації регулярного енергодіалогу Росія-ОПЕК, базова мета якого - сприяння забезпеченню довгострокової стабільності нафтового ринку в інтересах всіх учасників".
Він проінформував учасників конференції, про те, що підготовлений Росією проект відповідного Меморандуму переданий голові Конференції Абдаллі ель-Бадрі.
Сечин нагадав, що позиції Росії на світовому ринку нафти досить міцні: "Добуваючи близько 10 млн барелів на добу, ми ділимо за цим показником перше-друге місце з нашими колегами із Саудівської Аравії".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас