ОПЕК: Зміцнення долара стало приводом для зниження цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК: Зміцнення долара стало приводом для зниження цін на нафту

Енергетика
357
Зміцнення долара і ослаблення геополітичної напруженості стало приводом для зниження цін на нафту.
Таку думку висловив президент організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і міністр енергетики Алжиру Шакіб Халіль, відкриваючи 149-е по рахунку засідання ОПЕК в столиці Австрії м. Відню, передає Trend.
Халіль відзначив, що зараз ринок проходить через період високої нестабільності цін. "Ми бачили, як ціна на сиру нафту зростає на 10 дол./бар. всього за один день і падає на 15 дол./бар. протягом трьох днів", - сказав він.
"Зростання цін було пов'язане з рядом подій, що не є основними чинниками, зокрема з підвищеним рівнем спекуляцій, падінням вартості долара США, а також геополітичними подіями. Тепер, коли відбулися значні зміни деяких з них, таких, наприклад, як недавнє зміцнення долара і ослаблення геополітичної напруженості, ми стали свідками великого зниження в цінах на нафту", - вважає Халіль.
Нагадаємо, ціни світового ринку на нафту за підсумками торгів 9 вересня 2008р. на провідних нафтових біржах значно знизилися.
Офіційні ціни нафтових ф'ючерсів найближчого місяця постачання в порівнянні з передуванням вдень знизилися більш ніж на 3 дол./бар. і склали 100,34 дол./бар. (IPE Brent Crude, Лондон) і 103,26 дол./бар. (Light, Sweet Crude Oil, Нью-Йорк).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас