Європейські індекси знизилися у вівторок, подешевшали акції нафтових і гірничодобувних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси знизилися у вівторок, подешевшали акції нафтових і гірничодобувних компаній

Фондовий ринок
83
Європейські фондові індекси знизилися у вівторок слідом за падінням котирувань акцій сировинних компаній, обумовленим зрослими очікуваннями скорочення попиту на сировину у світі в умовах послаблення темпів економічного зростання, повідомило агентство Bloomberg.
Папери Anglo American подешевшали до закриття ринку на 8,2%, Rio Tinto - на 6,7%, Xstrata - на 8%. Вартість міді впала в ході торгів до мінімального рівня за останні сім місяців, золото впало в ціні сьому сесію поспіль, досягши найнижчого показника за три тижні.
Вартість акцій BHP Billiton опустилася на 5,4%. Відповідно до заяви компанії, падіння цін на сировину та уповільнення темпів зростання глобальної економіки повинні переконати інвесторів підтримати її пропозиція про покупку Rio Tinto за $121,5 млрд.
Папери BP подешевшали на 1,9%, Total - на 2,4%. Ціна нафти впала у вівторок чекаючи збереження рівня видобутку ОПЕК на поточному рівні. Тим часом, міністри країн-членів ОПЕК на засіданні у Відні прийняли рішення більш жорстко дотримуватися раніше встановлених квот на видобуток нафти, що буде означати зниження реального рівня виробництва приблизно на 500 000 барелів у день.
Падіння ціни нафти підтримало акції європейських авіакомпаній. Папери Ryanair подорожчали на 6,1%, British Airways - на 4,1%.
Котирування акцій британських банків зросли за підсумками торгів на повідомленні лондонської Times про те, що уряд Великобританії може вжити заходів для підтримки іпотечного ринку країни.
Папери Royal Bank of Scotland подорожчали на 1,8%, Barclays - на 3%.
"У Великобританії, коли фінансові компанії зазнають труднощів, уряд втручається в ситуацію, - відзначає управляючий Financiere d'Uzes Альфонсо Лопез де Кастро. - Сьогодні нам, можливо, надасться випадок повернутися до акцій європейських банків".
Вартість акцій Deutsche Postbank піднялася на 2,1%. Banco Santander, найбільший банк Іспанії, відновив переговори про покупку Deutsche Postbank, акції якого стали досить привабливими після падіння їх ринкової вартості за останнім часом. Конкурентом Banco Santander у цій угоді є Deutsche Bank. Як очікується, іспанський банк запропонує не більше 50 євро за 1 акцію Deutsche Postbank, оцінивши, таким чином, банк в 8,2 млрд євро.
Deutsche Post AG, найбільша поштова компанія Європи, може ухвалити рішення щодо поновлення переговорів або відмови від продажу приналежного їй контрольного пакета акцій Deutsche Postbank у ході засідання наглядацької ради, наміченої на 12 вересня.
Папери Celesio AG, найбільшого в Європі фармдистриб’ютора, подорожчали на 9,7% після того, як аналітики CA Cheuvreux підвищили рекомендації для акцій компанії до "вище ринку" з "нижче ринку".
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Stoxx 50 до закриття ринку у вівторок знизився на 23,05 пункту (0,7%) - до 3261,07 пункту.
Британський FTSE опустився на 30,7 пункту (0,56%) - до 5415,6 пункту.
Французький індекс CAC 40 втратив 46,84 пункту (1,08%) і становив 4293,34 пункту.
Німецький DAX зменшився на 30,33 пункту (0,48%) - до 6233,41 пункту.
15 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів у вівторок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас