Азіатські ринки продовжують падіння на побоюваннях уповільнення зростання світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські ринки продовжують падіння на побоюваннях уповільнення зростання світової економіки

Фондовий ринок
68
Азіатські фондові індекси знижуються в середу другий день поспіль на тлі неослабних побоювань щодо уповільнення темпів зростання світової економіки, а також на негативних новинах зі США, повідомляє агентство Bloomberg.
У лідерах падіння виявилися акції сировинних і судноплавних компаній слідом за зниженням цін на сировину та тарифів на вантажоперевезення, тому що інвестори побоюються, що уповільнення світового економічного зростання призведе до скорочення попиту на ресурси.
Серед паперів фінансового сектора падіння також продовжилося після того, як американський банк Lehman Brothers заявив про припинення переговорів з Korea Development Bank, одним з його потенційних стратегічних інвесторів.
Зведений індекс MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, опустився з початку торгів на 0,7% - до 117,88 пунктів після падіння на 2,2% у попередній торговельний день.
Вартість паперів BHP Billiton Ltd., найбільшої гірничорудної компанії світу, впала на 4,5% - до мінімального рівня з 25 березня. Акції Mitsubishi Corp., японської трейдингової компанії, що одержує більше половини прибутку від операцій на ринку сировини, подешевшали на 2,5%.
Індекс шести металів на LME знизився в попередній торговельний день на 2% - до мінімуму з 24 січня.
Ціна акцій China Cosco Holdings Ltd., найбільшої з капіталізації судноплавної компанії в Азії, після падіння у вівторок на 7,6% звалилася в середу ще на 9,1%. Напередодні індекс Baltic Dry, що відслідковує зміну тарифів на морські вантажоперевезення, досяг мінімального рівня за 15 місяців. У порівнянні з рекордом від 20 травня цей індикатор опустився вже більш ніж на 50%.
Папери Mitsui O.S.K. Lines Ltd., другої за обсягом продажів судноплавної компанії Японії, подешевшали на цьому тлі на 2%. Котирування акцій Neptune Orient Lines Ltd., найбільшої компанії, що займається контейнерними перевезеннями в Південній Азії, впали на 4,3%.
Крім того, на негативних новинах зі США триває зниження котирувань серед паперів фінансового сектора. У вівторок американський банк Lehman Brothers повідомив про припинення переговорів з Korea Development Bank. Південнокорейський банк був, імовірно, одним з декількох можливих інвесторів в Lehman Brothers, і тепер ринок побоюється, що банку буде дуже непросто залучити настільки необхідні кошти.
Котирування паперів Macquarie Group Ltd., провідного австралійського інвестиційного банку, просіли на цій новині ще на 4,5%. Ціна акцій другої за величиною в Австралії інвестиційної компанії Babcock & Brown Ltd. знизилася на 4,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас