Шредер: Споживання газу Євросоюзом в найближчі 10 років збільшиться на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шредер: Споживання газу Євросоюзом в найближчі 10 років збільшиться на 50%

Енергетика
154
Споживання газу країнами Євросоюзу в наступні 10 років збільшиться на 50%, вважає колишній канцлер Німеччини, нині голова ради акціонерів концерну "Північний потік" Герхард Шредер.
"До 2015 року Євросоюз повинен буде імпортувати 200 млрд кубометрів газу щорічно", - заявив він у вівторок під час конференції ІК "Ренесанс Капітал" в Алма-Аті.
Г.Шредер відзначив, що близько 15% із цього обсягу буде забезпечено за рахунок додаткових поставок газу з Лівії та Алжиру, 10% - з Норвегії, 10% - із країн Центральної Азії і Близького Сходу, 25% - з Росії, у тому числі за рахунок проекту "Північний потік".
Екс-канцлер Німеччини також відзначив, що через масштабне економічне зростання у Китаї та Індії глобальне споживання енергії у світі до 2030 року збільшиться на 50%.
На його думку, у цих умовах народжується світова конкуренція за ресурси. "Світова конкуренція за копалини - це виклик, але в жодному разі не загроза мирному співіснуванню", - вважає Г.Шредер.
Він відзначив, що країни Центральної Азії здобувають усе більш важливу роль у питанні енергобезпеки ЄС. За словами Г.Шредера, сторонам необхідно активно розвивати відносини в соціальних та енергетичних питаннях. При цьому ЄС повинен співробітничати із цими країнами в питанні підтримки їхньої економічної модернізації, а також інтегрувати їх у глобальну економіку і торгівлю.
Він також підкреслив значимість Росії в цьому партнерстві. "Мир і стабільність у Центральній Азії і на Кавказі можливі тільки з Росією, а не проти неї", - сказав він, відзначивши, що Захід припустився серйозної помилки у своїй політиці стосовно Росії.
"Ми перебуваємо в спіралі конфронтації. Євросоюз повинен відігравати центральну роль у виході з неї", - підкреслив Г.Шредер. Він вважає, що зараз Європі більше ніж коли-небудь, необхідне партнерство з Росією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас