З 2011 року росіяни будуть платити податок на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 2011 року росіяни будуть платити податок на нерухомість

Казна та Політика
213
Мінфін Росії позначив новий термін введення податку на нерухомість. Як заявив заступник міністра фінансів Сергій Шаталов, платити податок за житло по ринковій вартості росіянам доведеться з 2011 року. За його словами, до цього часу "буде потрібно затвердити методику масової оцінки, що визначає вартість об'єктів нерухомості, наближену до ринкової, а також порівняно просту процедуру апеляцій". Податок на нерухомість замінить 2 чинні збори: на майно і на землю.
Зараз податок на майно становить не більше 2,2 % від середньорічної вартості майна, за оцінкою бюро технічної інвентаризації (БТІ), що істотно нижча від ринкової. Податок на землю також залежить від вартості ділянок, за оцінкою БТІ. При цьому фактичні ставки земельного і майнового податків найчастіше менше 2% і встановлюються муніципальною владою.
Після введення податку на нерухомість платежі за елітне житло істотно виростуть, обіцяє Сергій Шаталов. Для більшості ж населення ставки податку будуть набагато нижчі від чинних, оскільки уряд не планує збільшувати сукупне податкове навантаження.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас