Зростання курсу долара знову чинило тиск на золото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання курсу долара знову чинило тиск на золото

Банківські метали
528
Ціна на золото 8 вересня впала шосту сесію підряд на тлі зростання курсу американського долара, викликаного рішенням влади США взяти найбільші іпотечні компанії країни під свій контроль, повідомляє MarketWatch.
За результатами регулярної торговельної сесії на Нью-Йоркській товарній біржі, NYMEX, грудневі ф'ючерси на постачання золота подешевшали на $0,30 до $802,50 за тройську унцію. За тиждень золото впало в ціні на $32,40, або на 3,9%.
Грудневий контракт на постачання срібла впав на 2,6% до $12 за тройську унцію. Жовтневий контракт на постачання платини подешевшав на 1,2% до $1352 за тройську унцію. Грудневий контракт на постачання паладію закрився зниженням на 2,8% на позначці $265 за тройську унцію. Грудневі ф'ючерси на постачання міді закрилися зниженням на 0,2% на позначці $3,09 за фунт.
Ситуацію на валютному, як і на багатьох інших ринках, у понеділок визначило рішення уряду США взяти під контроль іпотечні компанії Fannie Mae та Freddie Mac.
Відповідно до плану націоналізації, FHFA почне в Fannie та Freddie так званий процес консервації, замінивши генеральних директорів і скасувавши виплату дивідендів в обох компаніях. Казначейство купить до $100 млрд. привілейованих акцій обох компаній, щоб їхні чисті активи залишалися в позитивній зоні. Воно також надасть Fannie, Freddie і 12 федеральним іпотечним банкам гарантоване короткострокове фінансування та придбає на відкритих торгах борги, забезпечені іпотекою.
Узяття Fannie та Freddie під контроль держави є найбільшим на даний момент зусиллям державних чиновників, направленим на врегулювання кредитної кризи, що триває вже рік, результатом якої стали більше $500 млрд. збитків і списань. Держава збільшує свою роль на фінансових ринках з тих пір, як Федеральна резервна система США півроку тому надала $29 млрд. фінансування, щоб запобігти банкрутству Bear Stearns & Cos.
На такому тлі курс долара виріс до річного максимуму проти євро і найвищої за 2 минулі роки позначки відносно британського фунту. Індекс Dollar Index, що дозволяє оцінити вартість американського долара відносно кошика із шести основних валют світу, виріс на 1%. Курс долара і вартість золота традиційно змінюються в протилежних напрямках.
Ще одним фактором, що зробив тиск на вартість золота, став відкат котирувань ф'ючерсів на постачання нафти від досягнутих позицій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас