Росія запропонувала Чехії позбутися від нафтових посередників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія запропонувала Чехії позбутися від нафтових посередників

Енергетика
196
Росія запропонувала Чехії поставляти нафту прямо, тобто обминаючи країни, по яких зараз проходить нафтопровід "Дружба", ведучий з Росії в Західну Європу. Про це повідомляє видання Prague Daily з посиланням на заяви місцевих урядовців.
За їхніми даним, Росія запропонувала новий контракт, щоб поліпшити до себе ставлення з боку західних країн, які побоюються того, що Росія буде використовувати енергозалежність Європи в політичних цілях.
Поки невідомі ні технічні деталі пропозиції Росії, ні терміни її реалізації. Однак якщо Чехія погодитися на такий крок, то від нього постраждають насамперед країни-транзитери, тому що вони не зможуть діставати додатковий прибуток від транспортування російської нафти.
Зараз більша частина постачань у Чехію проходить за допомогою нафтопроводу "Дружба". Він розділений на дві частини: північна ділянка проходить по території Білорусії, Польщі та Німеччини, а південний - України, Чехії, Словаччині та Угорщині.
Раніше Росія спроектувала нафтопровід БТС-2, покликаний знизити залежність Росії від постачань нафти через територію Білорусії. Цей нафтопровід, як очікується, пройде від Брянської області до російського порту Приморськ.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас