Кабмін заборонив на Скіфському шельфі Чорного моря створювати ще одне Vanco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін заборонив на Скіфському шельфі Чорного моря створювати ще одне Vanco

Енергетика
296
Кабінет Міністрів заборонив надавати в користування Скіфську нафтогазову площу шельфу Чорного моря однією ділянкою, розбивши її на 33 блоки. Про це говориться в постанові Кабміну № 788 від 3 вересня.
Уряд вніс зміни в постанову № 308 від 15 березня 2006 року, якою затверджувався перелік ділянок надр (родовищ корисних копалин), які можуть надаватися в користування на умовах, визначених угодою про розподіл продукції.
Кабмін у своїй постанові також визначив місцезнаходження кожного із блоків, указавши їхні координати.
Скіфська площа розташована на північному заході української частини шельфу Чорного моря.
Глибина моря в районі площі становить від 100 до 2000 м.
Нагадаємо, в Україні на сьогодні була укладена всього одна угода про розподіл продукції - по Керченській ділянці шельфу Чорного моря.
Теперішній Кабінет Міністрів ініціював розірвання угоди і тепер між урядом і компанією Vanco Prykerchenska (Віргінські острови) триває арбітражний розгляд.
Однією із причин розриву договору з боку Кабміну була передача Прикерченської ділянки площею більше 12 тис. кв. км на вивчення і розробку цілком, а не по окремих блоках.
5 грудня 2006 року "Нафтогаз України", компанія "Чорноморнафтогаз" (Крим) і компанія OMV exploration and production Gmb (Австрія) подали заявку на участь у конкурсі із продажу ліцензій на розробку Скіфської площі. Цей конкурс так і не відбувся.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас