Іран прогнозує падіння цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран прогнозує падіння цін на нафту

Енергетика
611
Іран не виключає надлишкової пропозиції нафти на ринку в 2009 р., заявив іранським офіційним ЗМІ керуючий Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК) від Ірану Мохаммад Алі Хатібі.
За його словами, поточний рівень видобутку картелю становить 32,6-32,8 млн бар. на добу. Якщо ці параметри збережуться, ОПЕК створить на ринку надлишкову пропозицію, що у свою чергу приведе до подальшого зниження світових цін на нафту, відмітив М.А.Хатібі.
Чиновник також висловив думку, що ціни на чорне золото не опустяться нижче 80 дол./бар., оскільки така собівартість видобутку нафти на деяких нових родовищах, передає Reuters.
Чергове засідання ОПЕК, на якому буде ухвалено рішення щодо цільових квот нафтовидобутку країн картелю, відбудеться 9 вересня у Відні. Іран і Венесуела закликають до зниження квот, називаючи нижньою межею прийнятних цін на нафту 100 дол. за барель. У той же час подібне рішення виявиться політично невигідним для союзників Сполучених Штатів у картелі, головним чином для Саудівської Аравії.
Нагадаємо, у липні 2008 р. ціни на чорне золото досягли абсолютного піка - 147 дол./бар. Однак в останню торговельну сесію 5 вересня вартість ф'ючерсів нафти на Нью-Йоркській товарно-сировинній біржі (NYMEX) опустилася до 106,23 дол./бар.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас