Найгучніші покупки нерухомості у серпні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найгучніші покупки нерухомості у серпні

Нерухомість
243
У серпні активність на ринку нерухомості була досить високою. Найбільш голосною покупкою стало придбання якимсь російським інкогніто найдорожчого особняка у світі, що викликало бурхливе обговорення в пресі.
У серпні нарешті знайшов нового власника найдорожчий об'єкт у світі - вілла Леопольда на французькому Лазурному березі. Нагадаємо, що в липні звучали повідомлення про те, що цей маєток, що колись належав фаворитці бельгійського короля Леопольда, нібито перейшов у власність Романа Абрамовича. Однак представники бізнесмена тоді спростували цю чутку. На початку серпня стало достеменно відомо, що віллу купив інший російський олігарх, але його ім'я не розголошувалося. Вартість покупки - €500 млн - стала рекордною. Попередній рекорд установив індійський сталевий магнат Лакшмі Міттал. В 2004 році він заплатив за будинок в Kensington Palace Gardens £57 млн (€73 млн).
Черговою покупкою російських нуворишів, що активно обговорюється в пресі, у серпні стало придбання мільярдера Євгена Швідлера. Голова компанії Millhouse LLC заплатив за будинок у місті Сноумасс у штаті Колорадо $14,5 млн. Швідлер оселився поруч зі своїм партнером Романом Абрамовичем, що за кілька місяців до цього купив у тому ж місті два об'єкти. Відзначимо, що будинок, придбаний Швідлером, не був виставлений на продаж. Агент бізнесмена лише попросив власників об'єкта назвати суму, за яку б вони погодилися переїхати. В 2005 році колишні власники заплатили за особняк $7,5 млн. Таким чином, на продажі вдалося заробити майже вдвічі більше.
На ринку комерційної нерухомості в серпні найгучнішим придбанням стала покупка засновника канадської компанії Onex мільярдера Джеррі Шварца. За €5,2 млн він купив стародавній будинок Neffrastag House у Тель-Авіві. Будинок, побудований в 1993 році в престижному районі міста, знаходиться під охороною держави. По сусідству з ним розташоване представництво аукціонного дому "Сотбіс". Реставрація історичного будинку вже почалася: на неї мільярдер планує витратити €3,7 млн.
У серпні відбулося кілька великих угод злиття і поглинанню корпорацій. Найдорожчою з них стало придбання 49% акцій німецької мережі універмагів Karstadt консорціумом, що включає в себе підрозділи Deutsche Bank, компанію RREEF, а також фірми Pirelli, Generali і Borletti. Вартість угоди склала €4,65 млрд. Тепер консорціуму належить велика частка акцій 164 магазинів мережі загальною площею 2 млн кв. м.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас