Кабмін здешевив будівництво житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін здешевив будівництво житла

Нерухомість
292
Про це сказано в постанові Кабміну № 772 від 27 серпня, текст якого мають Українські Новини.
Кабмін знизив граничний розмір коштів замовника, які залучаються для розвитку інженерно-транспортної й соціальної інфраструктури.
Для будівництва інженерних споруд і нежитлових будинків цей показник знизився з 20% до 5%, для будівництва житлових будинків, споруд культури й освітнього, медичного й оздоровчого призначення - з 10% до 2%.
Уряд установив, що забудовники передають місцевій владі житлову площу в нових будинках в обсязі, що не перевищує 2% загальної площі квартир у будинку.
Передача житлової площі здійснюється після оплати місцевою владою її опосередкованої вартості, яку визначає Міністерство регіонального розвитку й будівництва, протягом місяця.
Якщо місцева влада порушує строки оплати, забудовник може реалізувати житлоплощу, передбачену для передачі, на загальних підставах.
Дія пункту про передачу житлоплощі поширюється на зобов'язання забудовників, за якими строк передачі місцевій владі житлоплощі на момент набуття чинності постановою ще не настав.
Кабмін заборонив установлювати які-небудь додаткові обов'язкові платежі й відрахування, не передбачені законодавством по оподатковуванню, на час будівництва об'єктів.
Як повідомляло агентство, з жовтня 2007 Міністерство регіонального розвитку й будівництва встановило середню опосередковану вартість будівництва житла на рівні 3,38 тис. гривень за кв. м.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас