Житло в Росії до 2020 року подорожчає в 6 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житло в Росії до 2020 року подорожчає в 6 разів

Нерухомість
360
Ціни на житлову нерухомість у Росії до 2020 р. можуть вирости в 6 разів до поточного рівня. Як повідомили фахівці керуючої компанії "Мультиброкер", цей прогноз пов'язаний насамперед з розвитком іпотечного кредитування та зростанням доходів населення.
Як довід був наведений той факт, що підйом іпотеки став одним з важливих факторів, що вплинули на подорожчання житла в 10,2 рази з 2003 р. до даного моменту.
Як підкреслюють експерти, Міністерство регіонального розвитку РФ підрахувало, що до 2020 р. дохід на душу населення в Росії складе 175 тис. руб. За словами представника компанії, до цього часу 56% жителів країни зможуть дозволити собі іпотеку на житло.
Населення буде схильне брати іпотечні кредити на житло, оскільки в більшості позичальників у цьому випадку створюється ілюзія інвестування в нерухомість, пояснюють фахівці. У дійсності ж як інвесторів у цьому випадку виступають тільки 10% населення, що є забудовниками житла. Для інших покупка житла за допомогою позикових коштів є не більш, ніж розстрочкою.
Варто відзначити, що незважаючи на прогнози аналітиків про те, що незабаром механізм іпотеки стане доступним для багатьох росіян, недавнє підвищення банками процентних ставок на такий кредит поки усе більше віддаляє бажану покупку.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас