500 пунктів махають прапором — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

500 пунктів махають прапором

Фондовий ринок
358
У четвер індекс ПФТС продовжив падіння та знизився на 0,75% - до значення 518,86 пункту на тлі виходу несподівано високих даних про одержання допомоги з безробіття в США наприкінці торговельного дня. На думку аналітиків, це може спровокувати сьогодні розпродаж активів в Україні.
"Відразу після відкриття американські фондові ринки значно знизилися (на 1,5%), тому можна чекати на негативний рух й на українському фондовому ринку в п'ятницю", - вважає аналітик компанії "Атек-Інвест" Ігор Держипольський. До того ж, припускає він, інвесторів стримує підхід до непробивного, як вважалося раніше, рівня в 500 пунктів, а тому ринок може почати консолідацію на завойованих позиціях. "Не виключене відновлення мінімуму в 513, 84 пункту, але, на наш погляд, перспектива пробити сьогодні 500 пунктів малоймовірна", - стверджує пан Держипольський.
При цьому ситуація на фондовому ринку в четвер склалася таким чином, що складно виділити емітентів, яких можна вважати досить ліквідними під час торговельної сесії. Проте лідерами за обсягом торгів були Алчевський меткомбінат (1,4 млн. грн.), "Центренерго" (1,22 млн. грн.), ЗНКІФ "Преміум-фонд" (1,17 млн. грн.), Єнакіївський металургійний завод (1,1 млн. грн.) і Крюківський вагонобудівний завод (1,06 млн. грн.).
В той же час, відзначають учасники ринку, Єнакіївський метзавод (-5,26%) другий день поспіль є лідером падіння в галузі. "З погляду технічного аналізу графік котирувань емітента пробив локальний рівень підтримки ще в середу, вчора й стрімко йде до наступного", - відзначає Ігор Держипольський. Акції "Азовсталі" (-0,77%) та Алчевського меткомбінату (-0,34%) показали невелике падіння на тлі низької ринкової активності.
Згідно з прогнозами, поточний тиждень ринок закриє поблизу мінімального значення тижневої давнини або навіть нижче.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас