Європейські індекси впали в четвер на коментарях Тріше, зниження перевищило 2,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси впали в четвер на коментарях Тріше, зниження перевищило 2,5%

Фондовий ринок
108
Європейські фондові індекси знизилися під час торгів у четвер на заявах глави Європейського Центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клода Тріше, що банк сфальцьований на проблемі інфляції, незважаючи на очікування уповільнення економічного росту в єврозоні в цьому і наступному роках, повідомило агентство Bloomberg.
"Невизначеність щодо нинішнього прогнозу економічної активності особливо висока на тлі кризи", - відзначив Ж.-К.Тріше після засідання ради директорів ЄЦБ у четвер, на якому базова процентна ставка була залишена без зміни на максимальному рівні за 7 років - 4,25% річних.
При цьому він сказав, що в економіці "превалюють ризики зниження", і ці ризики насамперед пов'язані з потенційним впливом високого рівня цін на інвестиції та видатки споживачів. "Відносно цінової стабільності превалюють ризики підвищення", - заявив Ж.-К.Тріше.
Негативний вплив на котирування акцій промислових компаній зробило повідомлення про несподіване падіння замовлень у Німеччині.
Обсяг замовлень промислових підприємств Німеччини в липні зменшився на 1,7% у порівнянні з попереднім місяцем. Аналітики прогнозували збільшення на 0,3%. Замовлення знижуються вже вісім місяців поспіль, що є найтривалішим періодом падіння за всю історію розрахунків. Це підсилює побоювання, що економіка ФРН, найбільша в Європі, може ввійти в стан рецесії.
Вартість акцій Siemens, найбільшої в Європі інжинірингової компанії, опустилася за підсумками торгів на 4,8%, що веде німецького сталевиробника ThyssenKrupp - на 4,5%.
Ціна паперів автовиробника Saab звалилася на 20% після того, як компанія понизила прогноз прибутку на рік.
Вартість паперів TUI, власника найбільшої в Європі туристичної компанії, опустилася на 5%. З 22 вересня акції TUI будуть замінені в розрахунку індексу DAX на папери K+S.
В той же час ціна акцій Unilever злетіла на 6,1% після призначення на посаду нового головного виконавчого директора колишнього топ-менеджера Nestle Статі Полмана.
Акції Barclays подешевіли на 6%, Santander - на 4%.
Ціна паперів британського іпотечного банку HBOS опустилася на 6,8%. Падіння цін на житло у Великобританії в серпні було максимальним за останні 25 років, оскільки банки посилили умови видачі іпотечних кредитів, а споживачі втрачають довіру до економіки, говориться в повідомленні HBOS.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Stoxx 50 до закриття ринку впав на 94,15 пункту (2,79%) - до 3274,82 пункту.
Британський FTSE опустився на 137,6 пункту (2,5%) - до 5362,1 пункту.
Французький індекс CAC 40 втратив 143,12 пункту (3,22%) і склав 4304,01 пункту.
Німецький DAX зменшився на 187,92 пункту (2,91%) - до 6279,57 пункту.
Всі 18 основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів 4 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас