Маккейн почне розробляти нафту на Алясці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маккейн почне розробляти нафту на Алясці

Енергетика
160
Джон Маккейн затверджений з'їздом республіканців кандидатом у президенти США. Кандидатом у віце-президенти, відповідно, стала Сара Пейлін, що набула в останні дні скандальну популярність у зв'язку з деякими подробицями її біографії.
З'їзд, на відміну від засідань української Верховної ради, пройшов досить благопристойно і традиційно. Сенсацій не трапилося. Всі колишні суперники-однопартійці одноголосно висловилися на підтримку Маккейна та обрушилися із традиційною критикою на головного конкурента - демократа Барака Обаму.
Колишній мер Нью-Йорка Руді Джуліані та один з можливих кандидатів республіканців на посаду президента, що поступився, однак, Маккейну, зосередив свою критику на відсутності адміністративного досвіду в демократичного кандидата. Адже до приходу в конгрес він керував тільки міською комуною. “Він ніколи не керував містом, штатом чи бізнесом. І це аж ніяк не особистий випад проти Обами. Це всього лише перерахування фактів. Він ніколи нічим не керував. Ніколи і ніде,” - практикувався в ораторському мистецтві Джуліані.
Навіть інтерес преси до Пейлін, що підігрівається, не зробив належного ефекту на учасників республіканського форуму. Повідомлення, що з'явилися, про досить пікантне фото кандидата у віце-президенти і колишньої за сумісництвом "Місс Аляска", делегати сприйняли, мабуть, з нудьгуючою байдужістю.
І все-таки Пейлін перетягнула на себе увага, явно змагаючись у красномовстві з попередніми доповідачами. Вона ефектно кинула із трибуни з'їзду: “У мене невелика новина для преси: Я не збираюся відправитися у Вашингтон, щоб здобути її прихильність. Я збираюся у Вашингтон, щоб служити народу цієї країни”.
Преса мусує різні чутки про сімейство Пейлі. Її син записався в армію, хоча в США вже більше 30 років немає призову, висловивши тим самим небажання продовжувати кар'єру батьків у бізнесі і політиці. 17-річна дочка вагітна і не заміжня, а в 4-місячного ще одного сина - синдром Дауна. Чоловік затримувався поліцією в стані алкогольного сп'яніння. Ніби заздалегідь відповідаючи на всі ці питання, Пейлін сказала: “Ми зустрілися з майбутнім чоловіком Тоддом в Університеті і пройшовши через 20 років спільного життя і 5-х дітей я усе ще вважаю його своїм хлопцем.”
Кандидат у віце-президенти підтримала одну з основних тез свого шефа: “Добувайте нафту зараз”, під якою розуміється розробка нафтогазових родовищ у самій Америці та відкриття її стратегічних запасів.
“Наші супротивники заявляють нам знову і знову, що видобуток нафти не вирішить енергетичних проблем Америки. Але насправді це не виправдовує нас за нічого неробіння", - заявила Пейлін, сказавши, що збирається, починаючи вже із січня 2009 року, тобто як тільки прийде в Білий дім, прокладати нові трубопроводи, будувати АЕС, використовувати енергію геотермальних джерел, забезпечуючи американцям робочі місця, а самій Америці альтернативні джерела енергії.
Відстоюючи свого напарника по передвиборній гонці, Маккейн підкреслює, що Пейлін крім достатнього управлінського досвіду (у містечку, де вона протягом декількох термінів підряд обиралася мером, налічувалося 7000 жителів, а в адміністрації губернатора штату Аляска працює 24000 службовців), чого не можна сказати про Обаму, відповідає за штат, що поставляє 20% всіх енергоресурсів, одержуваних США. Саме з розробки родовищ на Алясці Пейлін хотіла б почати виконання своїх обов'язків як віце-президент.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас