Акціонери ТНК-ВР підписали меморандум про взаєморозуміння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонери ТНК-ВР підписали меморандум про взаєморозуміння

Енергетика
160
Акціонери ТНК-ВР - британська ВР і консорціум ААР (Альфа-груп, Access Industries і Ренова) - підписали меморандум про взаєморозуміння.
Як повідомив голова ААР Стен Половець, подробиці домовленостей сторони офіційно оприлюднять.
Нагадаємо, що ще 13 серпня British Petroleum спростувала інформацію про те, що готова припинити конфлікт із консорціумом російських співвласників нафтової компанії ТНК-BP - AAR.
Наприкінці липня, за інформацією російських ЗМІ, у Лондоні під час переговорів між засновником Альфа-груп Михайлом Фрідманом, що представляє AAR, і виконавчим директором BP Тоні Хейвордом була досягнута домовленість припинити конфлікт акціонерів ТНК-ВР.
Тоді мова йшла про заміну Дадлі на незалежну кандидатуру, запропоновану BP, і відставку всіх топ-менеджерів ТНК-BP.
Російські та британські акціонери ніяк не можуть домовитися про стратегії розвитку компанії. Вітчизняні власники звинуватили британців у тому, що вони управляють компанією винятково у своїх інтересах, і зажадали відставки президента Роберта Дадлі.
Дадлі йти у відставку відмовився, але був змушений залишити Росію, коли не зміг продовжити робочу візу. Як повідомляється, він продовжує управляти компанією з-за кордону.
ТНК-ВР є одним з найбільших незалежних виробників нафти в Росії. Компанія належить російській групі інвесторів AAR ("Ренова", "Альфа-груп" та Access Industries) і BP у співвідношенні 50 на 50.
Як повідомлялося, 23 квітня цього року Російсько-британської компанії ТНК-ВР і її дочірнім підприємствам були пред'явлені податкові претензії за 2004 і 2005 рік на суму 6 млрд рублів (близько $260 млн).
Крім того, у червні цього року російська прокуратура виявила порушення трудового законодавства в діяльності інтернаціональної корпорації ТНК-BP.
Нагадаємо, що на початку липня компанія British Petroleum (ВР) подала у Високий суд Лондона на чотирьох російських мільярдерів - Михайла Фрідмана, Віктора Вексельберга, Леонарда Блаватніка і Германа Хана.
27 липня британська газета The Times повідомила, що голова компанії ТНК-BP Роберт Дадлі, що залишив Росію в липні, зробив все можливе, щоб не можна було простежити його телефонні дзвінки та електронні листи.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас