Індекси зітхнули — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси зітхнули

Фондовий ринок
158
У вівторок індекс ПФТС виріс на 2,09% і склав 543,24 пункту. "На ринку ПФТС панували оптимістичні настрої, - відзначає брокер компанії "Юпрас капітал" Євгеній Пшеничкін.- Але цілком ймовірно, що ці настрої спекулятивні і не носять довготермінового характеру".
На думку директора з управління активами КУА Tiger Asset Management Юрія Ушкова, активний зростання спостерігалося на тлі позитива із зовнішніх ринків: нафта падала до $105 за барель, росли індекси Європи та Америки. "Зокрема, підтримали банківський сектор новини про те, що четвертий за величиною інвестиційний банк США Lehman Brothers Holdings Inc., імовірно, все-таки буде куплений Korea Development Bank",- підтримує колегу Євгеній Пшеничкін. Також, на його думку, ціни на нафту, яка істотно знизилися, сприятливо сприймаються фондовим ринком США, що також позитивно впливає на наш ринок.
"Високим попитом користувалися акції підприємств вагонобудівного сектора - Крюківського вагонобудівного заводу (36 угод) та Стаханівського вагонобудівного заводу (15 угод), що обумовлено новиною, яка з'явилася напередодні, про підтримку Кабміном підприємств цієї галузі", - розповів Пшеничкін. За його словами, активно торгувалися також папери металургійних підприємств, що обумовлено як переважно позитивними даними про виробничі показники за вісім місяців 2008 р., так й ініціативою Кабміну скасувати 12%-у цільову надбавку до ціни газу для металургії: "Однак місцями зростання змінювалося розпачливими спробами спекулятивно опустити ринок, які цього разу успіхом не увінчалися".
Лідером зростання у вівторок став Луцький автозавод (+12%), який відігравав позитивне рішення зборів акціонерів щодо консолідації активів, прийняте ще 29 серпня.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас