Генічеський суд заборонив "Нафтогазу" провести збори акціонерів "Укртатнафти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генічеський суд заборонив "Нафтогазу" провести збори акціонерів "Укртатнафти"

Енергетика
177
Генічеський районний суд Херсонської області заборонив проведення загальних зборів акціонерів ЗАТ "Укртатнафта", що було призначено на 4 вересня в прес-службі НАК "Нафтогаз України".
"Призначені на 4 вересня загальні збори акціонерів ЗАТ "Укртатнафта" не відбудуться через заборону Генічеським районним судом Херсонської області. Відповідне визначення було прийнято суддею В.Хоменко в справі відносно позову члена правління ЗАТ "Укртатнафта" В. Бабиченка", - говориться в повідомленні. "Нафтогаз" одержав копію постанови Генічеського районного суду Херсонської області 27 серпня.
У той же час, говориться в повідомленні, суддя Генічеського районного суду Херсонської області В. Хоменко відхилив заяву вповноваженого представника НАК "Нафтогаз України" про скасування заходів забезпечення позову В. Бабиченка, що передбачає заборону проведення зборів акціонерів ЗАТ "Укртатнафта".
НАК "Нафтогаз України" стурбований тим фактом, що ЗАТ "Укртатнафта" уже втретє в 2008 році не може провести загальні збори акціонерів. У компанії нагадують, що заборона на проведення попередніх зборів акціонерів ЗАТ "Укртатнафта" 29 травня 2008 року була впроваджена Приморським районним судом м. Одеса і майже повністю збігається з постановою Генічеського районного суду Херсонської області. Єдиною відмінністю в судових постановах є особа позивача, відзначають у НАК "Нафтогаз Україна".
НАК "Нафтогаз України" вимагає від представників правління ЗАТ "Укртатнафта" припинити систематичний зрив проведення загальних зборів акціонерів товариства і висловлює стурбованість спробами окремих міноритарних акціонерів ЗАТ використовувати суди загальної юрисдикції для дестабілізації роботи найбільшого нафтопереробного підприємства України.
Довідка: НАК "Нафтогаз України" належать 43,054% акцій ЗАТ "Укртатнафта".
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас