Експерт: Нафтокомпанії активізували впровадження нових систем обліку нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Нафтокомпанії активізували впровадження нових систем обліку нафтопродуктів

Енергетика
145
Українські нафтові компанії активізували роботу із впровадження сучасних автоматичних систем обліку нафтопродуктів. Про це повідомив начальник науково-дослідного відділу метрологічного забезпечення ДП "Науково-дослідний інститут "Система" (Львів) Олександр Кричевець.
"Ці системи гарантують, що нафтопродукти враховуються з більшим рівнем імовірності, а їхня державна атестація свідчить, що цим даним можна довіряти", - сказав експерт.
За його словами, "чим точніша система, тим більша економія нафтопродуктів та електроенергії, що використовується для обслуговування нафтобази".
Також він відзначив, що в серпні 2008 року державну метрологічну атестацію пройшла система автоматизованого відпускання нафтопродуктів в автоцистерни на Донецькій нафтобазі, що обслуговує великих постачальників нафтопродуктів, у тому числі мережі АЗС під ТМ "Паралель", "Гефест", PitStop та "Донбаснафтопродукт".
Олександр Кричевець відзначив, що похибка системи на цій нафтобазі становить 0,15%, тоді як чинні норми дозволяють ураховувати нафтопродукти з похибкою 0,8%, тобто в п'ять із лишком разів більше.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас