"Лукойл" пообіцяв вкласти в узбецький газ п'ять мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Лукойл" пообіцяв вкласти в узбецький газ п'ять мільярдів доларів

Енергетика
114
Російська нафтова компанія "Лукойл" планує в найближчі сім років вкласти в газові родовища Узбекистану близько п'яти мільярдів доларів. Це дозволить "Лукойлу" добувати до 12 мільярдів кубометрів газу на рік, передає "Інтерфакс" з посиланням на заяву президента та одного з основних акціонерів компанії Вагіта Алекперова.
Голова "Лукойла" підкреслив також, що зараз його компанія добуває на території Узбекистану близько трьох мільярдів кубометрів газу на рік на одній з ділянок родовища Хаузак-Шади. Основні інвестиції російська компанія має намір направити на Бухаро-Хивинський і Гіссарський нафтогазові регіони в цілому, запаси яких оцінюються в 250 мільярдів кубометрів газу і 10 мільйонів тонн рідких вуглеводнів.
"Лукойл" почав розробляти родовища в Узбекистані в 2001 році, підписавши угоду про розподіл продукції з національною компанією "Узбекнафтогаз". Вона і передбачала освоєння Бухаро-Хивинського та Гіссарського нафтогазових регіонів.
Узбекистан є одним з великих експортерів газу на території Середньої Азії. На початку 2008 року ця держава попередила своїх партнерів, у першу чергу російський "Газпром", про те, що з наступного року переходить на європейські ціни. Таким чином, газ для закордонних партнерів країни стане істотно дорожчим. Разом з Узбекистаном про таке ж рішення заявили в Туркменії та у Казахстані.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас