Форекс - прогноз на вівторок 02.09.08 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - прогноз на вівторок 02.09.08

Валюта
354
07:30 - Рішення Банку Австралії з процентної ставки. На цьому засіданні, з огляду на глобальне уповільнення зростання економіки, для стимулювання економіки Австралії, очікується зниження процентної ставки на 25 базисних пункту до рівня 7.0%.
Для самої економіки Австралії та бізнес-середовища новина позитивна, тому що трохи знизить кредитний тягар, що обумовить підтримку будівельного сектора економіки і сектори продажів нерухомості. Також, зниження ставки значно підтримає кредитоспроможність населення і бізнес- середовища.
Однак, у короткотерміновій перспективі для австралійського долара новина негативна, тому що спекулянти та інвестори, які купували цінні папери в різних секторах економіки та давали у борг австралійським комерційним банкам свої накопичення, змушені будуть частину своїх коштів повернути і перенаправляти їх у ті країни, де приріст капіталу очікується більш агресивним, а ризик мінімальний. Продавати австралійський долар задовго до виходу новини і при його зміцненні.
08:45 - ВВП у Швейцарії за 2-ий квартал.
У Швейцарії щорічний приріст ВВП становить 5.2%, а останній приріст за I квартал склав +0.3% до 513679 млн. франків. В II кварталі очікується приріст в 0.2% до 514706 млн. франків, що для франка, звичайно, не погано. До публікації даних чекаємо на зміцнення франка.
12:00 - Індекс цін виробників Єврозони за липень.
Інфляційна гонка все сильніше розкручує зростання цін на сировину, що потім ланцюжком підвищує ціни буквально на все. Якщо в червні приріст цін виробників становив 0.9%, то в липні він за прогнозами повинен перевищити 1.2%. Приріст цін змушує підвищувати ставки, але в цьому випадку, підвищення може розцінюватися тільки як превентивні заходи, що обумовить такий приріст цін на товари, при якому покупці їх перестануть купувати в необхідних для виробників обсягах.
У цьому випадку, виробники будуть змушені підкоритися ринку і знизити ціну на вироблені товари. Далі, якщо це зниження підтвердитися і наступного місяця, то можна чекати зниження процентної ставки. У короткотерміновій перспективі євро до виходу новини можна купувати.
17:00 - Індекс активності менеджерів з продажів у секторі виробництва в США за серпень.
У США очікується зниження цього індексу до рівня 49.5%, проти липневого значення 50.0%. Крива графіка активності менеджерів перебуває в спадному тренді. У липні були відзначені зростанням сектора виробництва Комп'ютерів та Електроніки, Нафти та Вугілля, Метала, Їжі, Напоїв і Тютюну, Паперу та Хімічних продуктів.
Таким чином, Індекс Виробництва виріс до 52.9%, Індекс Нових замовлень знизився до 45.0%, Індекс зайнятості різко підвищився до 51.9%, поставки товару постачальниками незначно зросли до 55.1%, Запаси складів різко знизилися до 45.0%, запаси на складах клієнтів також різко знизилися до 47%, Ціни після довгого і значного зростання продовжили знижуватися до 88.5%, резерви сировини також знизилися до 43.0%, Нові експортні замовлення дещо знизилися до 54.0%, але не виходять за рамки загального бічного тренда, імпорт виробничих матеріалів знизився до 46.5%, а загальний його тренд - спадний.
Поки ситуацію в Виробництві США не можна назвати добротною, однак варто врахувати, що після зниження запасів на складах, незмінно підуть закупівлі нової сировини, що обумовить зростання спекулятивного інтересу, а це змусить сировину збільшуватися в ціні, відповідно й товар, зроблений із сировини, також підвищитися в ціні, але приваблива ціна долара зніме з експорту продукції і нових замовлень знижувальний тиск. Важливо, щоб індекс активності менеджерів з продажів у секторі виробництва в серпні зміг залишитися вищим 50.0%, що обумовить зміцнення долара. У противному випадку долар знизитися в ціні.
За матеріалами:
Real Trade
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас