Підвищення не передбачається. Огляд ринку (26 - 29 серпня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення не передбачається. Огляд ринку (26 - 29 серпня)

Фондовий ринок
371
Останній тиждень серпня не приніс довгоочікуваної стабілізації, фондовий ринок демонстрував стабільне падіння і зниження індексу ПФТС. Істотне зниження акцій українських підприємств спровокувала низка моментів.
Причиною падіння індексу ми вважаємо невирішену проблему з ліквідністю в місцевих гравців. В свою чергу іноземні інвестори зараз переоцінюють українські активи, виходячи із планованого підвищення цін на енергоносії для України, - вважають аналітики КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна".
Крім того, негативний вплив на вітчизняний фондовий ринок зберігає і відгомін так званої "п'ятиденної війни" - конфлікту між Росією та Грузією в Південній Осетії.
Ще одним негативним фактором можна вважати вчорашню заяву керівника Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча Володимира Бойко про те, що підприємство може зупинити свою роботу. Цей демарш знизив котирування акцій комбінату більш ніж на 17%, а також спровокував падіння цінних паперів інших підприємств галузі.
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко поспішила піти металургам назустріч, підтримавши низку пропозицій металургійних підприємств країни щодо нормалізації ситуації в галузі, серед яких - зниження залізничних тарифів на вантажні перевезення, зменшення цін на коксівне вугілля і залізорудну сировину, а також зниження або тимчасове скасуванн 12%-ї цільової надбавки до тарифу на природний газ.
Оцінюючи ситуацію на фондовому ринку, відзначимо, що найближчим часом розвороту тренду індексу вбік підвищення не передбачається, - відзначають аналітики ПІО ГЛОБАЛ Україна.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас