EUR/USD повернув втрачені вчора позиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EUR/USD повернув втрачені вчора позиції

Фондовий ринок
589
Пара знизилася вчора на публікаціях звітів із США, однак за азіатську сесію долар втратив завойовані позиції, і ціна повернулася на колишній рівень 1.4750. Приріст ВВП із Штатів, відповідно до вчорашніх звітів, склав + 3.3 % проти прогнозу +2.8 % (попередній показник був на рівні 1.9 %). Це значення показника було кращим з третього кварталу 2007 року.
Зростання ВВП частково було результатом збільшення обсягів експорту в результаті послаблення долара. З огляду на слабкі прогнози з ВВП Єврозони (що відзначив представник ЄЦБ Вебер в останній заяві), ці дані є ще одним фактором, що впливає на подальше зниження пари. Крім ВВП були також опубліковані дані щодо ринку праці - рівень первинних заявок з безробіття знизився, однак виріс показник повторних. Це говорить про збереження напруженості на ринку праці і слабкий попит на людський капітал. На основі цих даних, експерти BAS й Lehman прогнозують Payrolls на рівні -70.
Підтримку долару також зробила вчора нафта, що подорожчала, ціни на яку росли на хвилюваннях про ураган Густав, який вирує в районі Мексиканської затоки.
Крім американських даних, вчора ми також одержали блок непоганих новин з ринку праці в Єврозоні. Безробіття в Німеччині знизилося до рівня 7.6 % проти 7.8 %. А от у Франції з ринком праці справи йдуть гірше: за даними міністерства фінансів Франції, у липні число безробітних у країні збільшилося на 2 100 чоловік, або 0.1% м/м до 1.908 млн.
Через суперечливість даних, інтерес до сьогоднішнього звіту з безробіття в країнах Єврозони тільки росте.
У фокусі ринку також дані з витрат і доходів у США. Зростання даних з особистих витрат за прогнозами сповільниться до +0.2 % з +0.6 % через підвищення цін на нафту і падінням цін на житло. Очікується також й уповільнення приросту особистих доходів через зменшення впливу податкових пільг.
У зв'язку з очікуванням цих даних, євро торгується з підвищенням. Однак, можливо, це зростання змінитися на падіння після публікацій.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас