Томенко: Черновецький не має права кроїти Київ без згоди жителів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Черновецький не має права кроїти Київ без згоди жителів

Нерухомість
148
Народний депутат України (фракція БЮТ) Микола Томенко вважає, що зміна адміністративно-територіального устрою Києва можлива лише за згоди його жителів.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Томенка, про це він заявив, коментуючи активне обговорення київською владою скорочення кількості районів міста Києва з 10 до 5.
При цьому депутат звернув увагу на те, що доцільність такого рішення не обговорювалася ні фахівцями, ні громадськістю Києва. "Таке суспільно значиме рішення, як зміна адміністративно-територіального устрою, не може прийматися лише для того, щоб зняти з посад декількох керівників районів, які не належать до партії керівництва міста. Більше того, цілком очевидно, що зміна адміністративного поділу столиці України повинна відбуватися за згоди громадськості Києва. Для того, щоб діяти законно і поважати думку киян, цей проект повинен бути активно обговорений у Києві за участі фахівців та експертів для того, щоб зрозуміти, наскільки скорочення районів столиці допоможе вирішенню проблем взаємин пересічного киянина із представниками міської влади", - вважає Томенко.
Депутат вважає, що повинно бути обговорено питання, чи допоможе скорочення районів столиці в реалізації основних прав киян - освітнього, культурного, права на безкоштовну медицину, вирішення житлово-комунальних проблем тощо. У той же час він не виключив, що скорочення кількості районів Києва створить кілька організаційних проблем і порушить існуючу збалансованість чисельності населення та кількості закладів науки, освіти, охорони здоров'я, фізичної культури, спорту тощо.
На думку Томенка, зміна адміністративно-територіального устрою Києва - це предмет навіть не громадських слухань, а питання місцевого референдуму.
"Якщо київська влада переконана, що скорочення районів у столиці - це проект на благо киян, вона повинна піти на процедуру професійного обговорення та ухвалення остаточного рішення через місцевий референдум, не обходячи думку жителів столиці в цьому питанні", - підкреслив народний депутат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас