Київ залишиться без води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ залишиться без води

Казна та Політика
1257
Сьогодні на сесії Київради депутати розглянуть питання про виділення ВАТ "АК "Київводоканал" 92 млн. грн., повідомив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко.
За його словами, ці гроші потрібні, щоб підприємство не припинило водопостачання столиці. Позавчора "Київводоканал" заявив про намір відключити місто від водопостачання і каналізації через нестачу коштів для оплати електроенергії та реагентів. КМДА зобов'язана компенсувати підприємству різницю між витратами і тарифами. Мерія виконує свої зобов'язання на 30%, сума заборгованості "Київводоканалу" становить 378 млн. грн. Заборгованість "Київводоканалу" перед "Київенерго" - близько 300 млн. грн.
Перший заступник гендиректора "Київводоканалу" з економіки та фінансів Віталій Найдюк повідомив, що цього року в міськбюджет потрібно було закласти 292 млн. грн. на виплату компенсацій "Київводоканалу", але було закладено 77 млн. грн., а виділено - 20 млн. грн. "Ми залишили одну статтю витрат - необхідний ремонт водомереж. Щоб підприємство без поломок проіснувало до кінця року, нам необхідно 169 млн. грн. Розрахунки передані депутатам, які відняли від цієї суми вже виділені 77 млн. грн., і поставили на розгляд сесії виділення решти 92 млн. грн.",- розповів пан Найдюк.
За його словами, без цих грошей підприємство в найближчому майбутньому не зможе очищати воду, а подавати неочищену воду воно не має права: "Є два варіанти вирішення цієї проблеми: мерія в повному обсязі буде компенсувати різницю між тарифами і витратами або потрібно терміново піднімати тарифи до 3 грн. за 1 куб. м води".
Анатолій Голубченко заявив, що тарифи на житлкомгосп можуть бути змінені тільки після проходження певної процедури, що передбачає обов'язкове підтвердження всіх витрат підприємства - постачальника послуг держінспекцією за цінами. Він також відзначив, що "Київводоканал" робить п'яту спробу перезатвердити свої витрати. "Держінспекція штучно затримує затвердження наших витрат. Щоразу вони запитують всі нові дані. Недавно ми надали їм окремі покази з кожного лічильника в місті", - сказав Віталій Найдюк. Анатолій Голубченко додав, що проблеми "Київводоканалу" і винесене на розгляд сесії Київради питання про його виключення з переліку підприємств, чиї пакети акцій і комунальні частки не підлягають приватизації, ніяк між собою не зв'язані.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас