США, Європа і Японія планували інтервенцію на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США, Європа і Японія планували інтервенцію на валютному ринку

Валюта
774
США, Європа і Японія планували інтервенцію на валютний ринок з метою допомогти долару, коли той подешевшав у березні, на тлі банкрутства американського інвестиційного банку Bear Stearns, повідомила газета Nikkei. Міністерства фінансів США, Японії та ЄЦБ склали надзвичайний валютний план 15-16 березня, повідомляє газета з посиланням на близьке до ситуації джерело.
Аналітики вважають, що навіть незважаючи на те, що цей план не був приведений у виконання, будь-яка подібна угода буде мати важливе значення в майбутньому, якщо долар ослабне знову або інші валютні курси будуть коливатися занадто різко.
Чиновники не уточнили, з якого рівня долара план повинен був почати діяти, але у випадку неконтрольованого падіння вони вирішили координувати агресивну покупку американської валюти і продаж ієни та євро, пише газета.
Стаття Nikkei не зробила великого впливу на валюти, оскільки долар виріс уже на 10% у порівнянні з рекордним мінімумом проти кошика валют, досягнутим у березні, вважають аналітики.
"Стаття мала б величезний психологічний ефект, якби з'явилася в той час, коли долар торгувався на рівні 100 ієн", - сказав Томоко Фуджі з Bank of America.
США, Європа і Японія не проводили спільного втручання на валютний ринок з вересня 2000 року, коли вони діяли, щоб підтримати євро, що падав. Остання інтервенція в Японії мала місце в березні 2004 року.
Навіть коли долар подешевшав після початку кредитної кризи в серпні минулого року, у ринкових гравців було відчуття, що влада США була не проти допустити зниження своєї валюти, щоб підтримати експорт, оскільки зростання економіки сповільнилося.
У рамках плану інтервенції Японія повинна була надавати ієну за допомогою валютних свопів. План також закликав використовувати механізм свопів між США і Європою.
Однак координованого втручання не відбулося, тому що долар почав відновлюватися незабаром після того, як JP Morgan Chase, що підтримувався владою, купив Bear Stearns - найбільшу жертву кредитної кризи.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас