Тайванська Archasia відстоює своє право на реконструкцію НСК "Олімпійський" у суді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тайванська Archasia відстоює своє право на реконструкцію НСК "Олімпійський" у суді

Казна та Політика
157
Компанія Archasia (Тайвань) відстоює право на реконструкцію Національного спортивного комплексу "Олімпійський" у суді.
Про це говориться в прес-релізі українського представництва компанії Archasia, переданому в агентство "Інтерфакс-Україна" у четвер.
У прес-релізі відзначається, що журі конкурсу на реконструкцію НСК "Олімпійський" визначило переможцем конкурсу компанію Archasia. "Внаслідок цього факту і на підставі існуючих норм законодавства в Archasia виникло переважне право на проведення робіт з реконструкції, і, у першу чергу, робіт із проектування", - відзначається в прес-релізі.
Однак, підкреслюється в документі, Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту і Державне підприємство НСК "Олімпійський" проігнорували існуючі норми та рішення журі конкурсу, підписавши контракт із компанією GMP, чим порушили переважні права Archasia.
"Компанія Archasia з метою захисту витрачених коштів і боротьби за свою репутацію подала в суд позов, у якому відстоює своє переважне право на виконання робіт з реконструкції НСК "Олімпійський" і свого права на підписання контракту", - говориться в прес-релізі.
Крім того, українське представництво компанії відзначає, що Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту України "своїми діями показало відверту дискримінацію відносно тайванської компанії".
Оскільки Тайвань є членом Світової організації торгівлі, заступник тимчасового представника Тайваню у СОТ Майкл Вей "передав питання відносно ситуації з Archasia і НСК "Олімпійський" на розгляд Українському представникові у СОТ".
"Якщо український уряд не зможе розв'язати дане питання, то право Archasia на реалізацію проекту стане предметом міжнародної суперечки, що може обумовити несприятливі наслідки для просування проекту реконструкції НСК "Олімпійський", - відзначається в прес-релізі.
Крім того, Archasia повідомляє, що проінформувала урядові органи Китаю про існуючу ситуацію для того, щоб вони підтримали компанію "і прийняли серйозні дії щодо українського уряду".
У прес-релізі відзначається, що Archasia як міжнародна компанія зареєстрована в Шанхаї та у Гонконгу.
Як повідомлялося, Державне підприємство Національний спортивний комплекс (НСК) "Олімпійський" підписало договір на виконання робіт з реконструкції стадіону з німецьким архітектурним бюро GMP von Gerkan, Marg und Partner.
Раніше віце-прем'єр Іван Васюник повідомляв, що тендерний комітет повинен до середини липня назвати виконавця реконструкції "Олімпійського" із числа двох учасників тендера: це будуть або компанія Foster and Partners (Великобританія), що будувала стадіон "Уемблі", або німецький консорціум GMP, у складі якої діє структура Hochtief, що є учасником будівництва та проектантом стадіону в Дніпропетровську.
Компанія Hochtief розробила в 2007 році проект комплексної реконструкції НСК "Олімпійський". Однак пізніше, у квітні 2008 року, журі конкурсу з визначення кращої проектної пропозиції реконструкції НСК "Олімпійський" визначило компанію Archasia Desigh Group Limited (Тайвань) переможцем конкурсу.
Пізніше уряд України анулював домовленості з компанією Archasia Desigh Group Limited, оскільки та не представила всіх необхідних дозвільних документів на здійснення будівельної діяльності в Україні.
НСК "Олімпійський" - один з основних спортивних майданчиків під час проведення Євро-2012.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас