Індекси в США виросли в середу за підсумками 2-ої сесії поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США виросли в середу за підсумками 2-ої сесії поспіль

Фондовий ринок
82
Американські фондові індекси в середу збільшилися в середньому на 0,8% на тлі вкрай низької активності торгів завдяки гарній статистиці, причому зростання триває вже другий день поспіль, повідомило агентство Bloomberg.
Замовлення на товари тривалого користування в США в липні зненацька зросли на 1,3%, у той час як аналітики не прогнозували зміни. Зростаючий закордонний попит як і раніше допомагає компаніям переживати спад споживчих витрат.
"Поки бізнес оптимістичний, у нас є гарні шанси вийти з нинішнього слабкого періоду в економіці в досить короткий термін", - вважає Пітер Янковскіс з OakBrook Investments. На його думку, дані про замовлення "були дуже гарними, і ринок відреагував відповідно".
Ціна акцій Fannie Mae й Freddie Mac зросла відповідно на 15% і 20% на очікуваннях одержання ними найбільших прибутків з 1998 року за рахунок нових інвестицій. Аналітики Citigroup заявили також, що дві найбільші іпотечні компанії США зможуть пережити можливі втрати до кінця цього року і державі зовсім не обов'язково вживати заходів для їх порятунку.
Котирування паперів Merrill Lynch збільшилися на 4,9%. Сінгапурський державний фонд Temasek Holdings твердо впевнений в ефективності нової команди Merrill Lynch, очолюваної Джоном Тейном, і має намір збільшити частку в компанії до 14%.
Крім того, підвищення вартості нафти через прогноз посилення тропічного шторму в Мексиканській затоці викликало подорожчання акцій підприємств цієї галузі, зокрема, Exxon Mobil - на 0,65% й Chevron - на 1%.
У той же час знизилися котирування акцій авіакомпаній після заяви експертів Citigroup про те, що попит на їх послуги може послабшати, а висока ціна нафти залишає істотні ризики для галузі.
Папери AMR, власника American Airlines, опустилися за день на 2,7% й UAL, що належить United Airlines, - на 11%.
Індекс Dow Jones Industrial Average у середу виріс на 89,64 пункту (0,79%) - до 11502,51.
Standard & Poor's 500 збільшився до кінця сесії на 10,15 пункту (0,8%), склавши 1281,66 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite здійнялося за день на 20,49 пункту (0,87%) - до 2382,46 пункту.
Активність торгівлі на Нью-йоркській фондовій біржі 27 серпня була найнижчою з грудня 2006 року. Обсяг операцій склав близько 820 млн акцій. В останні два тижні даний показник більш ніж на третину менше середньоденного рівня в 2008 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас