Forbes назвав найвпливовішу жінку світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes назвав найвпливовішу жінку світу

595
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель третій рік підряд очолила список ста найвпливовіших жінок світу, опублікований 27 серпня журналом Forbes.
У заслугу Меркель поставлено процвітання німецької економіки, валовий внутрішній продукт Німеччини в розмірі, адекватному 3,3 трильйони доларів, зниження рівня безробіття в країні.
Меркель вольовим рішенням пробила відстрочку пенсійного віку, домоглася рівноваги чоловіків і жінок в органах управління і збільшила фінансові допомоги при народженні дітей, відзначає Newsru.
Держсекретар США Кондоліза Райс, що займала перше місце в 2005 році, за чотири роки опустилася з першого місця на сьоме, торік вона займала четвертий рядок.
Друге місце в списку займає Шейла Бейр, що очолює Федеральну корпорацію зі страхування депозитів США. Значення цієї організації останнім часом різко виросло у зв'язку із кризою світової системи кредитування.
Замикає трійку лідерів списку виконавчий директор американської компанії-гіганта PepsiCo Індра Нуйї. Фахівці визнають за нею "зусилля з просування компанії на міжнародних ринках", у той час як усе більше американців відмовляється від традиційного раціону з лимонаду та чіпсів. Нуйї відзначила рік покупкою 75% акцій російського сокового гіганта "Лебедянський", додає видання.
Сімнадцятий рядок списку займає прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
Хілларі Клінтон, що випередила усіх за числом згадувань у пресі, зайняла, проте, лише 28 місце, оскільки значна частина згадувань носила негативний характер у зв'язку з її виходом з боротьби за посаду президента США.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас