EUR/USD: наступним кроком ФРС буде підвищення ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EUR/USD: наступним кроком ФРС буде підвищення ставки

Фондовий ринок
337
Фундаментальні дані, що вийшли вчора, тільки зміцнюють впевненість учасників ринку в тому, що найближчим часом долар буде зміцнюватись.
На тлі слабких даних з Єврозоні пара опустилася до нових мінімумів і досягла позназчи 1.4570, після чого відновилася на тлі фіксування прибутку з коротких позицій.
З вчорашніх звітів ми бачимо, що індекс довіри споживачів у Німеччині знизився до позначки 1.5 проти прогнозу 2.0. Індекс настрою в ділових колах IFO business sentiment найбільшої економіки Європи також розчарував ринок і досяг позначки 94.8 проти 97.5 у липні. Виходячи з цих даних, варто зробити висновок, що ЄЦБ найближчим часом не буде піднімати ставки, тому що в сформованій ситуації це може привести до рецесії.
Американські дані суперечливі: індекс довіри споживачів виріс, а от продажі на первинному ринку житла разом із цінами на нерухомість знизилися, що є негативним сигналом продовження проблем у даному секторі економіки.
Незважаючи на це, опублікований вчора протокол FOMC говорить про те, що на сьогодні у фокусі - інфляція, що, як запевнив протокол, буде триматися на високому рівні цього року і в наступному. Члени ФРС зробили припущення, що наступна зміна ставки буде вбік підвищення, хоча "ступінь і тимчасові рамки змін політики будуть залежати від економічної та фінансової ситуації".
Сьогодні очікуємо даних зі США із замовленнь на товари тривалого користування о 15.30 за київським часом, а також індекс споживчих цін в Єврозоні (прогноз -0.2 %, попереднє значення 0.6 %). І, звичайно ж, не варто забувати про традиційний звіт у середу із запасів нафти, який регулярно впливає на долар у випадку, якщо звіт не збігається з прогнозами.
В цілому, фундаментальна картина знову складається на користь американської валюти, корекції євро долара незначні, і пара продовжує рух у спадному тренді.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас