Ціни на нафту на цьому тижні стабілізувалися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту на цьому тижні стабілізувалися

Фондовий ринок
202
Вартість бареля нафти на початку поточного тижня стабілізувалася й не демонструє такої підвищеної волатильності, як в останні кілька днів минулого тижня. У минулий четвер вартість нафти марки Brent на торгах у Лондоні зміцнилася більш ніж на 5.5 доларів до максимального значення протягом останніх 2 тижнів на рівні 120.90.
Наступного дня котирування ще більше впали, втративши в ціні рекордну кількість пунктів протягом 1 торговельного дня. У п'ятницю ціни знизилися на 6.15 дол. до рівня 113.90 дол. за барель марки Brent. Первісне зростання котирувань було викликано виникненням проблем з поставками нафти по нафтопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан.
Також підвищений попит на “чорне золото” спостерігався у зв'язку з виникненням побоювань щодо можливого загострення відносин між Росією та Заходом, що могло стати наслідком початку воєнних дій у Південній Осетії та Абхазії. У п'ятницю попит на нафту значно впав, через заяви про те, що нафтопровід Баку-Тбілісі-Джейхан найближчим часом відновить поставки й продовжить працювати у звичайному режимі.
На цьому тижні активність учасників торгів на нафтовому ринку значно знизилася, в результаті чого вартість нафти котирується в сильно обмеженому ціновому діапазоні - 113.15 - 115.50 дол. за барель марки Brent.
Швидше за все, подальший рух у зазначеному діапазоні продовжиться до виходу даних по запасах нафти й нафтопродуктів у Сполучених Штатах за тиждень до 23 серпня, публікація яких очікується завтра протягом американської сесії.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас