Де й за скільки відпочити в оксамитовий сезон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де й за скільки відпочити в оксамитовий сезон

1517
Відсутність черг, приємна тепла погода замість виснажливої жари, достаток фруктів - далеко не всі переваги відпочинку восени. Як з'ясували "Деньги", вартість закордонного тура знижується в цей період у середньому на 20%-30%.
Кілька років тому у розпалі літа менеджер київської компанії Тетяна Сатарова поїхала до Туреччини. Заплативши за п'ятизірковий готель і харчування "все включено" кругленьку сезонну суму, вона сподівалася спокійно й комфортно відпочити. "Але щоранку доводилося рано вставати через нескінченні дитячі лементи, сервіс був жахливим, ціни поза готелем доходили просто до космічного рівня, до того ж їжа була частенько не першої свіжості", - ремствує "постраждала". У середині літа сонце дуже активне, і в перший же день, незважаючи на те, що користувалася кремом від опіків, вона встигла гарненько згоріти. Тепер Тетяна воліє відпочивати восени з повним сервісом, без проблем, так ще й за розумні гроші.
Там російський дух...
Вартість турів, що полюбилися жителям СНД, до Туреччини, Єгипту та Тунісу з кожним роком невблаганно росте. "Якщо порівняти нинішні ціни з показниками 2007 року, то в середньому путівка стала дорожче на $150-250 на одну людину, хоча якість послуг об'єктивно не покращилося", - розповідає менеджер з продажу турів компанії "Сафарі-клуб" Олександр Македонський. Природно, різке подорожчання палива зіграло в цьому немаловажну роль, але не тільки воно впливає на подорожчання, що спостерігається кожен сезон.
Радує, що восени ціни не виростуть, а в жовтні за деякими напрямками навіть небагато впадуть на $200-300 за готель рівня "три зірки", запевняють опитані "Деньгами" туроператори.
Нинішнього літа путівку на одну людину в тризірковому готелі з харчуванням "все включено" можна було придбати мінімум за $450. "Але я б не радила купувати тур в тризірковому готелі людям, для яких один з важливих критеріїв гарного відпочинку - сервіс. Туристи частенько скаржаться на недолік уваги в чотирьох- і п'ятизіркових готелях, тому, купуючи номер в готелі більш низької категорії, розраховуйте на його повну відсутність", - попереджає агент з туризму компанії "КийАвіа" Дар’я Яремчук.
При цьому вартість турів до Туреччини з кожним роком збільшується в середньому на 20-25%. "Щоб нормально відпочити, потрібно брати п'ятизірковий готель, - радить Дар’я. - На зірковості краще не заощаджувати. Щоб небагато здешевити собі поїздку, можна взяти не "все включено", а тільки сніданки. Тоді є можливість пообідати й повечеряти там, де захочеться".
Якщо ж пощастить поїхати за "гарячою" пропозицією, то вартість тура буде не нижче $500 за п'ятизірковий готель й $400 за чотиризірковий з харчуванням "все включено".
Тури до Єгипту також дорожчають приблизно на 20% щороку. На початку цієї осені тиждень у п'ятизірковому отеленні з харчуванням "все включено" буде в середньому коштувати $1000-1200. В Єгипті на комфорті теж краще не заощаджувати. Гарячий тур можна придбати за $500-600. Останнім часом активно розвивається багато нових напрямків відпочинку, приміром, Таба - курорт, що розвивається, на кордоні з Ізраїлем, де ціни поки ще нижче, ніж у Шарм-Ель-Шейху.
Туніс пропонує відпочинок на Середземне море з досить комфортними готелями й мальовничою природою. Тури туди також з кожним роком дорожчають на 20-25%, і нинішня середня ціна за задоволення - $900-1000. Нагадаємо, що візи до Туреччини, Єгипту і Тунісу ставляться в аеропорті відразу після прильоту. Вартість візи до Туреччини - $20, до Єгипту - $15, Туніс приймає гостей безкоштовно.
Стара Європа
Греція вабить туристів не стільки морем, скільки визначними пам'ятками. В їхнє число входять не тільки Акрополь і гора Олімп, але й оливки, вино, смачна морська кухня. Сервіс у Греції на гарному рівні, у готелях відмінні SPA-центри. Тому там можна сміло купувати тур у тризірковому готелі (скоріше, варто подумати про місце розташування готелю). Греція - досить дорога країна, вартість тижневої "осінньої" путівки в тризірковому готелі стартує від €700, а за п'ятизірковий готель доведеться викласти від €1000 з людини. Але найнеприємніше - віза. Відпочинок може просто не відбутися через відмову консула. І хоча "грецький шенген" одержати не так складно, як багато інших європейських віз, труднощі цілком можливі. Але при наявності в паспорті "вагомих" віз - американської, канадської, британської або австралійської - процес істотно прискорюється. Немаловажними доводами є робота в престижній компанії, стаж роботи не менш року, довідка про доходи (чим вони більше, тим краще), а також довідка з банку про наявність грошей на кредитній картці (мінімум €1000).
Іспанія не менш цікава, ніж Греція, і пропонує відпочинок рівною мірою як екскурсійний, так й "морський". Оскільки це "справжня Європа", ціни там теж не низькі - у тризірковому готелі тиждень восени можна відпочити за €1300. Сервіс гарний практично у всіх готелях, так що за зірковістю й там можна не ганятися. Єдине, чим Іспанія неприємно відрізняється - так це болісно довгим процесом одержання візи. Іспанське посольство любить потримати документи подовше й докладно вивчити всі факти з біографії потенційного туриста. Стандартно віза робиться протягом десяти-чотирнадцяти днів, але теоретично посольство має право розглядати документи протягом трьох місяців.
Молода Європа
Поїздка до Чорногорії або Хорватії дає можливість відпочити на Адріатичному морі, полазити по горах, погуляти по старих містах, насолодитися найгарнішою природою та прекрасним кліматом. Віза ставиться без проблем після прибуття. "Що стосується готелю, то бажано, щоб він мав якнайбільше зірок, тому що сервіс залишає бажати кращого", - ремствує киянка Ірина, яка побувала недавно в Чорногорії. За її словами, їй доводилося постійно нагадувати на ресепшен про те, що готель повинен робити автоматично. "Якщо, приміром, ви пішли на екскурсію й не нагадали або особисто не попросили прибиральницю прибрати у вашому номері, то є велика ймовірність, що в ньому ніхто не прибере до кінця дня", - скаржиться вона. Середня ціна тура в п'ятизірковому готелі на тиждень у Чорногорії обійдеться в €1000, а от за відпочинок у Хорватії доведеться викласти на €200 більше.
Гаряча економія
Гарячі тури - реальна можливість заощадити на відпочинку, але вони вимагають від покупця мобільності, тобто готовності швидко зібратися й поїхати. Поїхати за гарячим туром більш реально під час високого сезону, тому що чартерні літаки літають по декілька разів на день, відповідно ймовірність того, що всі викуплені туроператором місця не будуть заповнені, дуже висока. Адже компанії-відправникові вигідніше за собівартістю продати туристові тур і нічого не заробити, ніж зазнати збитків. Ціна гарячого тура, як правило, на 30-50% нижче стандартної. Відсоток знижки залежить від кількості днів, що залишаються до вильоту. Чим ближче дата, тим тур "гарячіше". Він може почати "горіти" за два тижні до відправлення й стати "зовсім гарячим" за день до вильоту. Тому якщо запропонували палаючий тур за місяць до вильоту, значить варто задуматися, чи є він таким.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас