Долар ослабнув на тлі послаблення індексу сплачених цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар ослабнув на тлі послаблення індексу сплачених цін

Фондовий ринок
228
Пара зуміла вчора пробити рівень опору 1.4765 і після цього виросла на 140 пунктів, досягши 1.4906. Причиною зростання стали новини, що вийшли по Штатах. Індекс ділової активності ФРБ Філадельфії вийшов краще прогнозів і склав -12.7 з -16.3 у липні, що стало кращим результатом за 7 місяців, однак компонент сплачених цін різко знизився з 75.6 до 57.5, що стало сигналом для ринку про зниження темпів інфляції в США. З огляду на невизначений настрой відносно перспектив монетарної політики ФРС, інвестори чітко відслідковують новини щодо темпів зростання цін в Америці. Аналітики прогнозують підвищення ставки в Штатах, однак будь-яка інформація, що вселяє сумніви із цього приводу, натискає на долар.
Більше того, ФРС у своїх коментарях висловлював надії з приводу того, що падіння цін на нафту й зниження споживання стримає інфляційні ризики, і, у такому випадку, ФРС швидше за все залишить ставки на колишньому рівні.
Крім цього, вчора з'явилася замітка про те, що готується зустріч керівництва Fannie Mae й Freddie Mac з представниками Казначейства, щоб обговорити перспективи підтримки іпотечних агентств з боку держави. Реакція фондового ринку була негайною й котирування акцій цих компаній впали за вчорашній день більш ніж на 20%. Це, звичайно ж зробило свій внесок в падіння долара й підтримало зростання пари EUR/USD. Ціни на нафту вчора продемонстрували різкий стрибок вгору й вартість одного бареля зросла на 10 доларів. Всі ці фактори й привели до того, що євро перебуває на оцінці 1.4860 і рухається на даний момент у флеті з невеликою тенденцією до зниження.
Сьогодні, у п'ятницю, не очікуємо нових тижневих максимумів, скоріше невелику корекцію вниз. З релізів новин сьогодні варто приділити увагу тільки промисловим замовленням Єврозони, у цілому календар майже порожній. Для прогнозів на наступний тиждень необхідно дочекатися, на якому рівні буде ціна в завершенні торговельної сесії.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас