Своїх новин немає, реагуємо на чужі. Огляд фондових ринків (18-21 серпня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Своїх новин немає, реагуємо на чужі. Огляд фондових ринків (18-21 серпня)

Фондовий ринок
231
На цьому тижні український фондовий ринок повторює рух світових та європейських майданчиків, які кілька днів поспіль показують зниження індексу.
"Зовнішні новини на цьому тижні не дуже позитивні. Зростає ціна на нафту - експерти ринку в одному з прогнозів вже пообіцяли під кінець року 149 доларів за барель. Крім того, котирування найбільших іпотечних компаній США Fannie Mae й Freddie Mac 20 серпня звалилися до нових історичних мінімумів.
Зараз акції цих компаній коштують у кілька разів дешевше, ніж у серпні минулого року. Їхня вартість у найближчому майбутньому буде визначатися їхньою здатністю погасити поточні боргові зобов'язання, а також буде залежати від дій регуляторних органів США в рамках уже погодженого Конгресом плану відновлення фінансового стану компаній. Негативні новини про фінансовий стан цих компаній можуть підштовхнути ринок вниз дуже істотно", - відзначає Сергій Уткін, директор з управління активами КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна".
"На українському фондовому ринку на цьому тижні не діяли внутрішні фактори, ні позитивні, ні негативні, які могли б якось вплинути на загальну ситуацію. Озираючись на минуле ми можемо сказати, що ситуація могла б бути значно гірше - місяць тому ми побоювалися, що індекс ПФТС просяде до 550 пунктів, в основному, через спекулятивні настрої. Однак цього не сталося дотепер, і, сподіваємося, не станеться й в останній тиждень серпня", - відзначив Сергій Уткін.
"На наш погляд, знаковим стане наступний, хоч і короткий післясвятковий тиждень. Фондовий ринок багато в чому буде реагувати на зовнішні подразники - зміна цін на нафту, новини з іноземних майданчиків. Не залишаться без уваги й внутрішні новини - незабаром повинна початися чергова сесія Верховної Ради, від якої учасники ринку очікують прийняття низки законопроектів, а також поновлення приватизаційних процесів. Що стосується чисто політичної складової, то негативно на фондовий ринок можуть вплинути новини про можливу відставку уряду", - вважає директор з управління активами ПІО ГЛОБАЛ Україна.
Що стосується основних галузей української економіки, то флагманами як і раніше залишаються металургія й машинобудування, гарні показники в агропромислових підприємств у зв'язку з гарним урожаєм літа 2008. Цінні папери цих підприємств і компаній будуть користуватися попитом.
За матеріалами:
ПІО Глобал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас