Індекси в Європі знизилися у четвер в очікуванні подальших списань у фінсекторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі знизилися у четвер в очікуванні подальших списань у фінсекторі

Фондовий ринок
78
Європейські фондові індекси знизилися за підсумками торгів у четвер в очікуванні подальших списань вартості активів фінансовими компаніями, повідомило агентство Bloomberg.
Аналітики Citigroup прогнозують, що американські банки Lehman Brothers, Goldman Sachs й Morgan Stanley спишуть у сукупності $6,4 млрд у цьому кварталі. Крім цього, експерти Citigroup погіршили прогноз прибутку для Lehman, а, за даними ЗМІ, Korea Development Bank й Citic Securities припинили переговори про купівлю частки інвесткомпанії.
На цих новинах вартість акцій найбільшого банку Європи HSBC Holdings і провідного французького банку BNP Paribas опустилася на 2,7%.
"Схоже, ми не побачимо дна, принаймні, у найближчі півроку, - відзначає головний інвестиційний директор по Європі Merrill Lynch Global Wealth Management Гарі Дуган. - Погані новини надходять по краплі, і ситуація з банками не зміниться".
Котирування акцій Holcim понизилися на 0,8%. Один з провідних виробників цементу у світі скоротив чистий прибуток у другому кварталі через зниження темпів будівництва в США та зростання цін на сировину й транспорт. Його чистий прибуток упав до 696 млн швейцарських франків ($634 млн) у порівнянні з 2,07 млрд франків за аналогічний період минулого року. Прибуток Holcim до податкових і процентних виплат скоротилася до 1,23 млрд швейцарських франків, у той час як аналітики прогнозували його на рівні 1,31 млрд швейцарських франків.
Ціна акцій постачальника будівельних матеріалів Cie. de Saint-Gobain опустилася на 2,5%, найбільшої цементної компанії світу Lafarge - на 3%.
Вартість акцій найбільшої авіакомпанії Європи Air France-KLM Group зменшилася в четвер на 3,8%, низькобюджетного авіаперевізника Ryanair - на 8,2%. Папери BMW AG, провідного світового виробника автомобілів класу "люкс", втратили в ціні 3,4%. Причиною цього стало подорожчання нафти третій день поспіль.
Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) виросла на $7,06, або 6%, щодо закриття попереднього торговельного дня й становила $122,04 за барель.
У той же час підвищуються котирування акцій нафтових компаній, зокрема, BP, однієї з провідних нафтових компаній Європи, - на 1,2%.
Ціна на мідь виросла на нью-йоркських торгах у четвер до максимального показника більш ніж за два тижні на тлі послаблення долара. Також подорожчали золото, платина та алюміній. У результаті котирування акцій Anglo American підвищилися на 4,1%.
Цінні папери Eurasian Natural Resources Corp. додали у вартості 3,4%. Третій за величиною виробник ферохрому у світі збільшив чистий прибуток за перше півріччя в три рази через рекордні ціни на сировину.
Котирування паперів Frontline Ltd., оператора найбільшого флоту нафтових супертанкерів, впали на 5,9%. Компанія збільшила чистий прибуток у другому кварталі на 69%, однак результат виявився гірше оцінок експертів.
Чистий прибуток Frontline у квітні-червні склав $318,4 млн, або $4,25 на акцію, у порівнянні з $187,9 млн, або $2,51 на акцію, за аналогічний період минулого року. Однак навіть настільки істотне зростання прибутку не виправдало прогнозів аналітиків, які очікували її збільшення в середньому до $339 млн, або $4,53 розраховуючи на акцію.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Stoxx 50 знизився за підсумками торгів у четвер на 46,36 пункту (1,41%) - до 3248,92 пункту.
Французький індекс CAC 40 втратив 61,26 пункту (1,4%) і становив 4304,61 пункту.
Німецький DAX упав на 80,84 пункту (1,28%) - до 6236,96 пункту.
Британський FTSE зменшився на 1,6 пункту (0,03%) - до 5370,2 пункти.
Шістнадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів 21 серпня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас