Ціни на нафту підтримані фундаментальними факторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту підтримані фундаментальними факторами

Фондовий ринок
192
Після того, як на початку поточного тижня нафтові котирування практично знизилися до мінімального значення за останні 16 тижнів на рівні 110.25 дол. за барель марки Brent, вартість чорного золота почала відновлюватися. На даний момент вартість бареля нафти на Міжконтинентальній біржі ICE котирується на рівні 115.30.
Зростання котирувань експерти пояснюють позитивними фундаментальними факторами, які, швидше за все й надалі будуть сприяти зміцненню котирувань на “чорне золото”. Одним з основних факторів, що підтримують ціни на нафту, є можливе зниження обсягів видобутку сирої нафти країнами, що входять до світового нафтового картелю ОПЕК.
На цьому тижні міністр енергетики та нафти Венесуели Рафаель Рамірес заявив про те, що уряд його країни вже найближчим часом може ухвалити рішення щодо скорочення обсягів нафтовидобутку для того, щоб не допустити подальшого обвалу нафтових котирувань. Подібні дії можуть розпочати й інші члени ОПЕК, і інші нафтовидобувні країни. І причиною зниження обсягів видобутку нафти, швидше за все, є не бажання стабілізувати ціни на нафту, а небажання продавати “чорне золото” за менш вигідними цінами.
До факторів, що підтримують нафтові котирування, також можна віднести незначне зниження курсу долара, що спостерігається після рекордного зміцнення проти євро в першій половині поточного місяця. Варто відзначити також позитивний вплив поганих кліматичних умов на зростання вартості нафти. Вчора тропічний ураган "Фей" досяг південного узбережжя Флориди. І на думку метеорологів подальший рух урагану може продовжитись на захід, і тим самим, утруднити нафтовидобуток у Мексиканській затоці.
Тиск на нафту вчора не змогли зробити дані з управління енергетичної інформації Міністерства енергетики США про запаси нафти й нафтопродуктів за тиждень до 16 серпня. Згідно з середніми прогнозами аналітиків запаси сирої нафти повинні були збільшитися на 0.7 - 1.0 млн. барелів. Але фактичне значення показника значно перевищило прогнози, тому що зростання запасів сирої нафти збільшилося на 9.4 млн. Все-таки ці дані не зробили тиску на вартість нафти, швидше за все через значне скорочення запасів бензину, які відповідно до звіту EIA знизилися на 6.2 млн. барелів. Очікувалося зниження обсягів на 3.0 млн. барелів.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас