Платіжні термінали в Росії виключили з групи ризику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платіжні термінали в Росії виключили з групи ризику

Фінтех і Картки
128
Власники платіжних терміналів, що працюють за так званими агентськими угодами, знайшли несподіваних союзників.
Як повідомили в комітеті Держдуми з фінансових ринків, днями Мінфін офіційно визнав легітимність подібної схеми поряд з банківською. Копія листа фінансистів направлена у МВС.
Нагадаємо, що в цей час платіжні термінали перебувають практично поза законом. Справа в тому, що їхні власники здебільшого працюють прямо з кінцевими одержувачами коштів за агентськими угодами, відводячи при цьому кредитним організаціям усього лише роль розрахункового центру. Однак ситуація змінилася з моменту вступу в силу вказівки Центробанку від 20 червня 2007 року N З, яка зобов'язує організації, що приймають платежі, в обов'язковому порядку укладати договори з банками, де відкриті рахунки тих, кому ці гроші призначені. Загрозу кризи зняла усна домовленість між представниками ЦБ і МВС, що пообіцяли до пори до часу не вживати ніяких каральних акцій.
Паралельно депутати розробили законопроект "Про діяльність щодо прийому платежів фізичних осіб, що здійснюється платіжними агентами", що прямо узаконює агентські угоди. Погано те, що на вимогу ЦБ та Асоціації російських банків його обговорення перенесене Держдумою на осінню сесію.
Щоб подібна відстрочка не була сприйнята правоохоронцями як сигнал до проведення масштабних перевірок пунктів прийому платежів на предмет наявності банківського договору, представники комітету Держдуми з фінансових ринків ухвалили рішення направити запит із проханням прояснити цю ситуацію безпосередньо в Мінфін.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас