Ціни на нафту можуть вирости через тропічний ураган "Фей" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту можуть вирости через тропічний ураган "Фей"

Фондовий ринок
123
Вартість нафти на світових торговельних майданчиках на початку цього тижня майже впала до мінімального значення за останні 16 тижнів. На Міжконтинентальній біржі ICE ціна за барель північноморської нафтової суміші марки Brent Crude Oil на даний момент котирується на рівні 111.30 дол. Трохи нижче, на рівні 110.25 дол. стоїть мінімальне значення котирувань з початку травня поточного року.
На Нью-йоркській біржі NYMEX вартість американської легкої нафти марки Light Sweet Crude Oil вчора також практично досягли мінімумів за останні 3 місяці на рівні 111.30. Зараз котирування дещо зміцнилися з досягнутих мінімумів до рівня 112.20.
Експерти прогнозують можливе зміцнення нафтових котирувань у зв'язку з тим, що тропічний шторм "Фей" звалився на узбережжя американського штату Флорида. Американський метеорологічний центр вже повідомив про те, що ураган досяг м. Кі-Уест, де затоплені деякі райони міста і завалені лінії електропередач.
Шторм "Фей" раніше пройшов на Гаїті та Домініканській Республіці, де в результаті повеней загинуло 8 чоловік. Представники метеорологічного центру побоюються посилення шторму до урагану першої категорії, в результаті чого можуть значно збільшитися руйнування і кількість потерпілих від нього.
Варто відзначити, що незабаром може початися новий висхідний рух нафтових котирувань у довготерміновій перспективі, початок якого передбачалося ще від рівня 121.25 доларів за барель марки Brent. Причиною цього може стати скорочення обсягів видобутку нафти країнами, що входять у світовий нафтовий картель ОПЕК, на частку якого доводиться близько 40% світового видобутку нафти. Відповідно до звіту Center for Global Energy Studies країни, що входять до ОПЕК, почнуть скорочувати обсяги видобутку вже до кінця поточного або на початку наступного року. На найближчому засіданні, що відбудеться 9 вересня у Відні, обсяги видобутку, швидше за все поки скорочуватися не будуть, якщо ціни не впадуть нижче 100 дол. за барель.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас